La secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha presentat la seva renúncia. Ho ha fet aquest dimarts al matí, després de setmanes de malestars acumulats en polèmiques com la gestió del cas Juvillà, però sobretot per l'última polèmica desencadenada per la incorporació del seu fill com a uixer de la cambra catalana. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, Andreu ha comunicat la seva decisió a la Mesa del Parlament, que ha començat més tard del previst aquest dimarts. Un cop acabada la sessió, la presidenta, Laura Borràs, ha mantingut una conversa amb Andreu, i després ha estat l'encarregada d'anunciar la decisió d'Andreu la Junta de Portaveus. Amb la dimissió damunt la taula, ara és potestat de Borràs decidir si accepta o no la seva dimissió, una decisió que encara no està presa, segons l'Oficina de la Presidència. En paral·lel a tot plegat, avui mateix la Mesa del Parlament ha sol·licitat a l'Oficina d'Antifrau que emeti un informe a partir de tota la informació d'aquest cas, que pot arribar en qualsevol moment ja que no hi ha un termini definit. Quan arribi l'informe serà quan previsiblement Borràs prengui una decisió. 

Quan Efe va destapar que el fill d'Andreu va obtenir una plaça d'uixer, la secretària general va emetre un comunicat en el qual va defensar no haver participat ni directa ni indirectament en el procés de selecció per la constitució d'aquesta borsa de treball, i va explicar que per aquest motiu va considerar que no era pertinent informar a la Mesa sobre cap dels aspirants. L'òrgan rector de la cambra el va anomenar com a interí a principis del mes de maig.

Després d'aquests moviments la Mesa del Parlament va demanar un informe per aclarir els fets, el primer cop a la Mesa del 17 de maig, i Borràs ho va rebutjar. L'últim cop va ser a la Mesa de la setmana passada, quan PSC, ERC i CUP van tornar a posar damunt la taula la necessitat d'encarregar un informe jurídic. Llavors la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va vetar de nou aquesta sol·licitud, que els grups havien demanat per buidar qualsevol ombra de dubte. Va ser en aquest punt de la reunió quan la secretària general els va lliurar un informe, encarregat per ella mateixa a un dels lletrats del Parlament, que conclou que el procés de selecció s'ha desenvolupat "sense vicis o defectes invalidants", malgrat que "s'han dictat actes, de tràmit, no prevists a les bases, però justificats i raonables".

El fill de la secretària general no ha estat l'únic escull durant aquest temps al Parlament. Un dels moments més tensos en el càrrec d'Andreu va ser la gestió de l'acta del llavors diputat de la CUP Pau Juvillà, actualment inhabilitat per no despenjar llaços grocs del seu despatx de la Paeria de Lleida. En unes setmanes tenses al Parlament l'independentisme va intentar sense èxit preservar el seu escó, i la presidenta Borràs va estar en el punt de mira. Llavors la secretària va emetre un comunicat on va assegurar que la instrucció de complir amb la retirada de l'acta la va ordenar ella, exculpant Borràs d'aquesta tasca.