Esbrinar què hi ha del cert del currículum acadèmic del president de Ciutadans, Albert Rivera, és tot un embolic, ja que a les xarxes socials hi ha diverses biografies que ofereixen titulacions diferents. Dels dos màsters i un doctorat amb que el promocionaven al Circulo de Economia a un únic màster i estudis de doctorat de la seva biografia al Parlament de Catalunya hi ha diferents versions, com la que sosté que encara és doctorand.

El cas és que una consulta a Wikipèdia no serveix per treure l’entrellat, sinó per embolicar encara més la troca. A dia d’avui, 14 de setembre del 2018, Albert Rivera, segons aquesta popular enciclopèdia en línia, és llicenciat en dret per Esade, a més d’haver cursat un Erasmus a Finlàndia. Així s’indica tant en la versió catalana com en la castellana que, de fet, són un calc una de l’altra. És a dir, que aquí no s’indica que Rivera hagi obtingut cap màster.

Ara bé, investigant en versions anteriors de la biografia del líder de Ciutadans, s’observa que anteriorment sí que s’indicava que Rivera havia obtingut un màster en dret per ESADE, però aquesta referència va desaparèixer el 26 d’octubre del 2015, on una nova edició del text elimina aquesta titulació, que va aparèixer per primer cop a la seva biografia el novembre de l’any 2006, un parell de mesos després que, coincidint amb la seva entrada en política, Wikipèdia publiqués per primer cop una pàgina dedicada a Rivera.

El 26 d'octubre del 2015, a les 12:33, Rivera tenia un màster...

...i el 26 d'octubre del 2015, a les 15:07, ja no el tenia...

...un màster que va aparèixer per primer cop el 2 de novembre del 2006, a l'inici de la seva carrera política

En tot cas, el màster va desaparèixer l’octubre del 2015, a dos mesos de les eleccions legislatives a Espanya, les primeres que Albert Rivera s’hi presentava com a candidat a la presidència del Govern. I de moment, no ha tornat a aparèixer.