L’embat d’Albert Rivera contra la tesi doctoral de Pedro Sánchez se li pot acabar girant en contra, perquè el líder de Ciutadans ha aconseguit posar al punt de mira de l’opinió pública els currículums de tots els polítics, començant pel seu, que té la característica de minvar amb el pas del temps.

Tal i com ja va apuntar El Nacional, fent-se ressò d’una reflexió de l’economista Xavier Sala-i-Martín, l’any 2015 s'assegurava que Albert Rivera estava en possessió de dos màsters, un en Marquèting Polític per la universitat George Washington dels Estats Units, i un altre en Dret per la Universitat Ramon Llull-Esade, a més d’un doctorat en Dret Constitucional per la Universitat de Barcelona i finalment una llicenciatura en Dret a la Universitat Ramon Llull-Esade.

Un any més tard, el 2016, el doctorat ja havia caigut de la seva biografia i el màster dels Estats Units s’havia reconvertit en un simple curs de Màrqueting Polític, un fet que ja va fer arrufar el nas a més d’un.

El cas és que en l’actualitat el seu currículum oficial com a diputat del Congrés dels Diputats encara s’ha aprimat més i només és un simple llicenciat en Dret. [Aquest currículum ha estat modificat posteriorment a l'edició d'aquesta informació].

Tot fa pensar que el currículum de Rivera va patir els efectes de la depuració de currículums que va haver-hi arran de l’afer Cifuentes, però el cert és que a la biografia oficial de Rivera com a diputat del Parlament de Catalunya durant la desena legislatura (2012-2015) apareix, a més de la llicenciatura en Dret, un  màster per Esade i s’esmenta que va cursar estudis de doctorat en dret constitucional, però a la UAB, no a a la UB, i no s’especifica si es va doctorar o no. Al web de Ciutadans, en canvi, s'especifica que és doctorand, és a dir, que ha començat el doctorat però que no l'ha acabat.

En tot cas, és evident que el currículum de Rivera no és a dia d’avui el que era fa pocs anys, obrint ombres de dubtes raonables que hauria d'explicar de forma convincent.