Albert Rivera torna a l’escena pública. Ara que Inés Arrimadas consolida el seu lideratge al capdavant de Ciutadans, l’expresident de la formació taronja reapareix avui per “compartir la seva opinió personal sobre el moment actual”, una iniciativa que inquieta la cúpula de Ciutadans. Ho farà aquesta tarda a través d’una conferència interactiva online, un webinar, en què contestarà les qüestions que li han fet arribar els participants.

Centenars de persones ja li han formulat preguntes a través del canal de Telegram creat per a l’ocasió i més de 2.500 tenen intenció de participar a l’esdeveniment, segons el mateix Rivera. La intenció de l’exlíder de Ciutadans és “seguir aportant idees, organitzant accions i treballant junts si us ve de gust”, explica al vídeo de presentació de la iniciativa.

Quan Rivera va plegar l’11 de novembre després de la patacada monumental de Ciutadans a les eleccions generals i va proclamar que abandonava la política, van ser molts els que no s’ho van acabar de creure. A principis de març anunciava que començava a treballar en un despatx d’advocats, cosa que semblava abonar la seva intenció de deixar la política.

Activitat a les xarxes socials

Però immediatament va reprendre la seva activitat a les xarxes socials i, contràriament al que s’havia dit inicialment, va participar a l’assemblea general de Ciutadans de l’abril en la qual Arrimadas va ser elegida nova presidenta. Va enviar una salutació per vídeo on va lloar les virtuts del centre i del liberalisme.

Ara, torna amb aquest webinar, iniciativa que no ha caigut bé a la cúpula de Ciutadans, ara que Arrimadas s’ha separat de l’estratègia que va mantenir l’exlíder de la formació i s’ha obert a negociar amb Sánchez. Dirigents de Ciutadans citats pel digital El Español confien que la reaparició de Rivera respongui a la seva voluntat de promocionar el seu llibre, que a causa de la crisi del coronavirus no ha arribat a les llibreries a l’abril, com estava previst.

Preocupació

Preocupa a la cúpula de la formació taronja que Rivera no es pugui contenir i entri en qüestions polítiques, fins i tot que pugui atacar la posició adoptada per Arrimadas des que ha arribat a la presidència de Ciutadans. De fet, ha compartit a les xarxes un article crític amb la pròrroga de l'estat d'alarma que va votar Ciutadans al Congrés en el darrer ple.

El cert és que des que va esclatar la crisi del coronavirus, Rivera ha atacat Pedro Sánchez i l’actuació del govern espanyol.