Gairebé quatre mesos després de la seva caiguda en desgràcia, Albert Rivera ha reaparegut aquest dilluns a Madrid. Ha estat en una roda de premsa inèdita, on ha anunciat el seu fitxatge com a president executiu del despatx d’advocats Martínez-Echevarría i on ha parlat, evidentment, de política. Però ho ha fet sense cap mena d’autocrítica dels seus errors, considerant que Ciutadans ha estat sempre un partit “moderat”. Tampoc no s’ha pronunciat gaire sobre el futur de la formació, tot i que entre línies ha beneït Inés Arrimadas com a successora. El congrés de successió al partit se celebra en dues setmanes.

L’expresident de Ciutadans, que va abandonar la política l’endemà de la debacle electoral del partit, ha deixat clar que no contempla el seu retorn a la política activa, sinó que és un “simple militant”. També ha evitat pronunciar-se sobre les primàries de la seva formació, en les quals votarà, perquè no vol ser “un gerro xinès” ni algú que “tutela” com van intentar fer-li a ell. Tot i això, ha deixat entreveure que el seu vot és “un secret a veus”. De fet, Inés Arrimadas s’enfrontarà amb qui va ser el principal crític de Rivera durant els últims mesos, Francisco Igea.

Lluny de l’autocrítica, l’excandidat a la presidència del govern espanyol ha reivindicat els seus plantejaments, que considera moderats i liberals: “Espanya és millor amb posicions moderades que amb posiciones extremes, i per això és necessari un projecte com Ciutadans”. Preguntat pels seus errors, s’ha limitat a dir que “no hi ha ningú que no s’equivoqui” i que “la gràcia és determinar quin va ser l’error i quin va ser l’encert”.

També ha estat preguntat pel vocal de la Junta Electoral Central, el catedràtic Andrés Betancor, que va estar a sou del partit mentre ell n’era el president. I s’ha despatxat: “El que és legal és legal. Estem en un assumpte absolutament legal que altres partits polítics fan de la mateixa manera”.