El Parlament ha aprovat aquest divendres una sol·licitud de compareixença del líder de Ciutadans, Albert Rivera, perquè informi sobre les seves valoracions respecte la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Rivera ha manifestat en reiterades ocasions que els mitjans de la Corporació menteixen i són un aparell de propaganda independentista.

La sol·licitud presentada per ERC argumenta que Rivera “ha mentit de manera reiterada i malintencionada” respecte la televisió pública i els seus professionals, i el convida a comparèixer “per desdir-se, retractar-se i demanar disculpes per aquestes falses acusacions”.

La compareixença s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, Junts per Catalunya i la CUP, i les abstencions de la resta de partits, també de Ciutadans, que han manifestat estar “encantats” que Rivera comparegui “per dir que TV3 s’ha convertit en un aparell de propaganda al servei de la causa separatista”. 

Atac des del primer dia

La diputada d’ERC, Raquel Sans, ha argumentat que Ciutadans ha “atacat” els mitjans públics “des d’abans del primer dia” d’una manera “ferotge, partidista i malintencionada” que, finalment, dificulta la feina dels periodistes. La diputada es referia així tant al president del partit, Albert Rivera, com a les intervencions dels diputats de la seva formació a Catalunya, en el marc de les sessions de control a l’activitat de la CCMA al Parlament. 

“Vostès ens alliçonen constantment amb respecte a les lleis, però s’obliden sovint del respecte a l’ètica i el compromís, encara més dels càrrecs públics, amb la veritat. I el senyor Rivera ha mentit de manera reiterada i malintencionada respecte la televisió pública del país i els seus professionals, amb afirmacions tan gruixudes i tant allunyades de la veritat com que a TV3 s’ha dit ‘puta’ a Inés Arrimadas”, ha valorat la republicana abans de demanar la compareixença de Rivera.

"Encantats de venir"

Per part de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco li ha replicat insistint amb la idea que TV3 “s’ha convertit en un aparell de propaganda al servei de la causa separatista”, i ha assegurat que tant la seva formació com el mateix Rivera estaran “encantats” de venir al Parlament a dir-ho. “A diferència del que fa el senyor Sanchis que defuig el debat amb el senyor Rivera, ell vindrà aquí a explicar de forma fefaent i perfectament clara quins són els elements que ens permeten dir que TV3 s’ha convertit en un aparell de propaganda al servei de la causa separatista”. 

Ciutadans també ha formulat aquest divendres una sol·licitud de “sessió informativa”, en aquest cas dirigida als directors de Televisió de Catalunya, de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals “sobre llur processament judicial”. Però la sol·licitud no ha prosperat perquè ha rebut els vots contraris de la resta de les formacions polítiques i l’abstenció de CatECP.