El president de Ciutadans Albert Rivera ho té clar. Si fos per ell, "no indultaria Junqueras". Així de clar i contundent ho ha dit en una entrevista que publica el diari El independiente. "Crec que qui ha intentat trencar una democràcia europea no pot tenir ni el benefici ni el privilegi de la justícia, o de la injustícia" assegura. Rivera creu que "seria intolerable" que el condemnessin per prevaricació i després l'indultessin perquè el missatge que arribaria el ciutadans seria: "Ei, que com que som polítics, entre nosaltres ens perdonem". "No vull que s'indulti Junqueras però tampoc a cap altre polític corrupte", sentencia. Tot i això reconeix que Junqueras "és l'únic líder que ha comparegut, d'altres han fugit". 

"Puigdemont és el principal boicotejador d'un govern separatista"

El líder de Ciutadans està convençut que a Catalunya "s'acabarà formant un govern independentista". Assegura que "la qüestió de Jordi Sànchez és un parperot de Puigdemont per intentar erosionar l'estat". Creu que si la investidura de Sànchez no tira endavant s'acabarà proposant un altre candidat. "Em consta que hi ha independentistes que volen arribar al govern i que no saben com dir a Puigdemont la veritat, que el rei està despullat. La paradoxa de tot això és que que és el propi Puigdemont el principal boicotejador d'un govern separatista".

"El procés està esgotat"

En l'últim baròmetre del CIS, la preocupació per Catalunya ha caigut quasi 20 punts i per a Rivera això és símptoma d'esgotament: "El procés està esgotat i és esgotador, et menja l'energia i les ganes de pensar en el futur i crec que és un dels motius pels quals volem passar pàgina, perquè hi ha vida més enllà de Puigdemont i Waterloo, que sembla un culebrot.