L'exlíder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha reciclat després d'abandonar el partit pel fracàs que es va emportar en les darreres eleccions generals. Primer, en un bufet d'advocats, i ara, en la seva faceta com a professor. Just abans que el govern de la Comunitat de Madrid es trenqués entre el PP i Ciutadans, es va tancar un acord que ha afavorit els interessos de Rivera. El partit taronja va tancar files i va nomenar-lo nou director de l'Instituto de Liderazgo y Formación Política del Centro de Enseñanza Superior Cardenal Cisneros, adscrit a la Universitat Complutense de Madrid.

Eduardo Sicilia, fins ara conseller d'Universitats i Innovació de la Comunitat de Madrid, va incorporar Rivera al patronat del centre a proposta de la seva direcció, prèviament a ser destituït el passat 10 de març i abans de l'anunci d'avançament electoral de la presidenta Isabel Díaz Ayuso.

Ciutadans va fitxar Sicilia l'agost del 2019, quan Rivera encara liderava el partit. Aquest economista havia estat sotsdirector general adjunt del BBVA i també va dirigir el sector del negoci digital d'aquest banc. Anteriorment, havia estat soci de l'empresa de consultoria Thinkium. Ara, les competències de Sicília en Universitats i Innovació han estat assumides pel conseller d'Educació, Ciència, Cultura, Turisme, i Joventut i portaveu del govern, el popular Enrique Ossorio.

Eduardo Sicilia @edsicilia ciutadansEduardo Sicilia, exconseller d'Universitats a la Comunitat de Madrid / Foto: @edsicilia

L'objectiu del seu fitxatge és "cobrir les mancances que en la seva experiència personal, Albert Rivera va detectar durant els seus anys de treball en la política activa" han assenyalat fonts properes. Malgrat tot, encara falta tancar definitivament el pla d'estudis, però tot indica que aquest institut servirà per oferir postgraus universitaris. Les assignatures que s'hi impartiran seran la filosofia política, economia o dret, i també altres assumptes com oratòria, protocol o comunicació.

El mateix Rivera no ha amagat la satisfacció per aquest nou repte professional: "Em fa molta il·lusió sumar-me al patronat Cardenal Cisneros per dirigir un projecte pioner a Espanya, l'institut de lideratge i formació política. L'advocacia i l'educació són dues de les meves passions, tinc moltes ganes de fer la meva aportació des de la universitat".

Ara, l'expolític català combinarà la docència amb el despatx Martínez-Echevaría i Rivera, en el qual és soci. Llicenciat en Dret, va ser president de Ciutadans des del seu primer congrés, celebrat el 2006, fins al novembre del 2019, quan va presentar la seva dimissió després de la debacle electoral soferta pel seu partit, que en els últims comicis en clau nacional va passar de 57 a 10 diputats.