La situació que viu Ciutadans empitjora cada dia que passa amb la notícia de nous abandonaments. Aquest divendres cal afegir-hi un altre nom, el d’Ángel Garrido, qui va ser fitxatge estrella de Ciutadans fa dos anys, en un moment en què Cs es podia permetre fer una opa al PP, just a l'inrevés del que està passant ara.

Garrido va ser president de la Comunitat de Madrid en substitució de Cristina Cifuentes i quan ja havia acceptat anar a les llistes del PP a les eleccions europees de maig del 2019, Ciutadans va anunciar amb bombo i platerets que es passava a l’equip de Rivera i s’incorporava a la candidatura de l’autonomia madrilenya. Bufaven bons vents per als d’Albert Rivera i en aquell moment n’hi havia més d’un que volia pujar al vaixell taronja.

Dos anys després, les coses han canviat tant que la cursa és per no quedar-se fent el paper de l’orquestra del Titànic i Garrido ha anunciat avui que després de les eleccions madrilenyes del 4 de maig plegarà de Ciutadans i es retirarà de la política.

angel garrido ignacio aguado efe

Ángel Garrido i Ignacio Aguado quan bufaven bons vents / Efe

Segons informa l’agència Efe, Garrido ha avançat la seva baixa en una carta i ha pres la decisió un cop Ignacio Aguado, vicepresident de l’últim govern autonòmic madrileny, va ser substituït ahir per Edmundo Bal com a candidat de Cs a la presidència madrilenya.

De cop d’efecte a marxar cap a casa

De fet, el fitxatge de Garrido va ser tot un cop d’efecte per part de Ciutadans, malgrat que va deixar en dubte la integritat del mateix Garrido, que només una setmana abans s’havia compromès amb el PP per participar en les europees i que, a més, comptava amb el bagatge d’haver estat president autonòmic. Dos anys després, el president madrileny entre Cifuentes i Díaz Ayuso marxa cap a casa després d’haver passat pel PP i Cs i, de moment, amb la intenció d’abandonar la política.

L’ensorrament del projecte d’Ignacio Aguado, que ahir va decidir no postular-se com a candidat a la Comunitat de Madrid, suposa una altra fita en la crisi que pateix Ciutadans, que ara compta amb Edmundo Bal com el gran actiu amb gairebé un únic repte, evitar la desaparició de Ciutadans de l’Assemblea de Madrid en les eleccions del 4 de maig.

 

Imatge principal: Ángel Garrido abandonarà Ciutadans després de les eleccions / Efe