Albert Rivera no afluixa en el seu intent que es torni a aplicar l’article 155 a Catalunya. El president de Ciutadans ha enviat aquest dimecres una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per sol·licitar-li formalment una reunió per abordar l'aplicació immediata del 155 si el Govern no acata la sentència del judici al procés.

Durant el ple d'aquest dimecres al Congrés i coincidint amb la Diada, Rivera ha demanat en dues ocasions a Sánchez la celebració d’aquesta reunió: primer en el debat sobre els últims consells de la UE i la situació del Brexit i després en la pregunta que ha formulat al cap de l'executiu espanyol a la sessió de control.

El líder de Ciutadans ha urgit a Sánchez al fet que activi el procediment per aplicar el 155 a Catalunya amb el primer pas de requerir al president de la Generalitat, Quim Torra, que acati la Constitució i les decisions de la Justícia: "És la seva obligació com a president".

Davant el "desacatament" anunciat per Torra davant la pròxima sentència del Tribunal Suprem sobre els presos independentistes, Rivera ha reclamat a Sánchez que "almenys" li exigeixi el compliment de la Carta Magna i que es retracti de la seva intenció de no assumir-la.