Ciutadans ja ha condemnat per terrorisme i rebel·lió els nou detinguts dels CDR. I no només això, sinó que fins i tot hi ha involucrat el president de la Generalitat, Quim Torra, pel seu “apreteu, apreteu” el passat mes de març. “Ara ja sabem el que volia dir el senyor Torra”, ha sentenciat la portaveu estatal de la formació, Irene Roldán, que s’ha preguntat: “Els deia que premessin el detonador?”. Ha instat Pedro Sánchez a “actuar ja” a Catalunya després del nou operatiu de la Guàrdia Civil contra l'independentisme.

En la roda de premsa posterior a l’executiva estatal, Lorena Roldán ha assegurat que “les informacions són molt preocupants” i ha donat per fet que “tenien goma 2, detonadors i plànols dels seus objectius”. Enfront d’això, ha defensat que “és evident que cal actuar a Catalunya”, que “no podem quedar-nos de braços plegats”. I ha interpel·lat directament Pedro Sánchez: “Què més ha de passar a Catalunya perquè vostè faci res?”.

“Tenim un president de la Generalitat que és un perill públic, que esperona els CDR, que diu que la seva estratègia és confrontar amb l’Estat i que no amaga els seus plans: tornar a donar un cop d’Estat”, ha insistit la dirigent unionista. “El govern espanyol i el senyor Sánchez han d’actuar ja a Catalunya”, ha repetit en diverses ocasions.

Roldán ha tornat a criminalitzar els CDR. “Són comandos separatistes violents; ho són i ho seran”, ha afirmat la portaveu de Ciutadans, que també ha aprofitat per assenyalar els Mossos d’Esquadra. “Si algú posa l’himne d’Espanya, el senyor Torra els envia els Mossos d’Esquadra. En canvi, a aquells que tenen goma 2, els Mossos no els fan absolutament res”, ha contraposat.

En aquest sentit, ha tornat a retreure a Pedro Sánchez que “s’ha tornat a posar del costat equivocat” i que “s’ha tornat a equivocar d’aliats”.