Desenes d’ajuntaments d’arreu de Catalunya continuen aquest dimarts celebrant plens extraordinaris per rebutjar l'aplicació de l'article 155. Els consistoris se sumen així a una iniciativa proposada per l’AMI i l’ACM aquest diumenge per promoure l'aprovació d'una moció unitària en defensa aturat la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

Si aquest dilluns consistoris com el de Santa Coloma de Farners, Valls, les Borges Blanques, Argentona, Gurb, Sant Gregori o Sant Martí de Llémena ja van aprovar mocions de rebuig a la suspensió de l’autogovern català a través de l'article 155, ara s'hi han sumat d'altres com l'Hopitalet, Reus, Tortosa, Igualada, Vilafranca, la Bisbal, Sort, Banyoles o Berga. 

Tots ells ho han fet a través de mocions de rebuig a la suspensió de l'autogrovern a través de l'article 155, i en molts dels casos el PSC hi ha donat suport. Els socialistes, que han pactat amb el PP i C's les mesures que implicaria el 155, han votat a favor de la moció en poblacions com l'Hospitalet, Vilafranca o Reus. A Igualada els socialistes s'han abstingut, i a Tortosa i Berga no han assistit al ple, on només hi havia aquest punt en l'ordre del dia.

Els socialistes de les poblacions que han votat a favor de la moció, han volgut deixar clar que tampoc aproven una declaració d'independència i han demanat al govern de Puigdemont responsabilitat i diàleg per evitar l'aplicació d'aquest article, que suposaria la suspensió de l'autogovern i el cessament de Puigdemont i tots els consellers.

En algunes poblacions les mocions de rebuig al 155 han anat acompanyades de la exigència d'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, com és el cas de  Banyoles, o d'un reconeixement del mandat popular del referèndum de l'1 d'octubre, com és el cas de Sort.

Està previst que durant aquest dimecres i també dijous hi hagi més ajuntaments que portin a debat les mocions de l'AMI i l'ACM en contra el 155, que s'està tramitant paral·lelament al Senat.