Sant Cugat del Vallès ha girat la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i l'ha mantinguda penjada a la façana de l'Ajuntament. El govern local ha dut a terme aquesta acció en compliment del requeriment de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que havia resolt una demanda de Cs. "Hem volgut aprofitar fins a l'últim moment, i un cop s'ha exhaurit el termini hem complert el que diu el requeriment, que és retirar la imatge de 'llibertat presos polítics', i en aquests moments a la façana hi ha una pancarta de color blanc", ha remarcat l'alcaldessa, Carmela Fortuny. La batlle ha advertit que no vol que la "inhabilitin", però ha apuntat que continuarà "esprement al màxim totes les possibilitats" per complir amb la llei sense renunciar a aquesta reivindicació.

Quan passaven vint minuts de les onze del matí, el termini límit per despenjar la pancarta que reclama la llibertat dels presos independentistes de Sant Cugat del Vallès, un equip d'operaris l'ha retirada amb l'ajuda d'un camió grua. Un cop a terra, l'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny, ha revisat l'estat d'aquest símbol i ha comprovat que les lletres no es transparentaven. Aleshores ha indicat als treballadors que la tornessin a col·locar al mateix lloc però al revés. 

´Pancarta presos ajuntament de Sant Cugat ACN

"Ja fa dies que vam rebre la notificació", ha reconegut Fortuny, que ha explicat que van presentar un recurs que va ser acceptat parcialment. "Hem esperat fins a l'últim moment i ara el que hi ha és una pancarta de color blanc", ha assenyalat. 

En aquesta línia s'ha mostrat convençuda que els ciutadans podran "tenir aquest símbol a la retina sense necessitat de llegir la frase, que és el que la Junta ha prohibit", ha explicat. 

La batlle ha reconegut que no vol que la "inhabilitin", perquè la seva voluntat és "continuar treballant per defensar la república i la llibertat dels presos polítics". Així ha aclarit que el que ha fet aquest consistori és "actuar amb intel·ligència" i "esprémer al màxim" les possibilitats. 

Fortuny també ha aprofitat per llançar un missatge cap a Cs i ha demanat a la formació unionista que es comenci a preocupar pels problemes que afecten els 40.000 habitants de Sant Cugat en lloc de dedicar "energies excessives a temes que no toquen". Ha animat aquest partit a "pensar i instar" el govern local per treballar conjuntament i aconseguir millores de mobilitat o de seguretat, entre d'altres.