L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció que el govern municipal emprengui accions legals contra Espanya Global, l'antiga Marca Espanya, per l'utilització del logo de l'Ajuntament sense previ consentiment, així com també el del F.C.Barcelona.

"Ens sembla completament inacceptable que Espanya Global utilitzi l'escut de la nostra ciutat sense permís i amb una intenció clarament partidista", assegurava Jordi Coronas, portaveu d'ERC, grup que ha presentat la proposta.

La proposició, que ha quedat aprovada, ha rebut els vots a favor del PDeCAT, ERC i la CUP i l'abstenció de Barcelona en Comú. El Partit Popular, Ciutadans i el PSC hi han votat en contra.

Des de l'equip municipal d'ERC també s'ha instat al consistori a trencar relacions i reprovar l'actuació de la Secretària d'Estat de l'Espanya Global. Lozano va fer greus acusacions en diversos mitjans contra els presos polítics catalans, vulnerant, així, la seva presumpció d'innocència.