L'espai d'Unidas Podemos i les diverses confluències i aliats està en plena crisi. Només això explica l'agre ball de bastons que s'ha produït entre l'exlíder de Podemos, Pablo Iglesias, i el diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví. Tot va començar quan en una entrevista al mitjà Nius, Baldoví va carregar contra Podemos i el mateix Iglesias. "A vegades es produeixen cacofonies. Podemos va revolucionar el tauler polític espanyol, però a vegades alguns no saben anar-se'n. Saber anar-se'n és important en política, i també saber callar", va engaltar. En aquest moment, la periodista li va dir si es referia a Pablo Iglesias, i Baldoví ho va confirmar encantat. "Sí, esclar. Sense cap problema. Ell i jo sempre ens hem dit el que pensàvem a la cara. No passa res", va assegurar.

Iglesias no s'ha estat de tornar la pilota al dirigent de Compromís des del seu podcast de La Base, i ha carregat amb duresa contra Baldoví. “Visc de la meva feina i visc del que em sembla. Tu, en canvi, fa més de 20 anys que ocupes càrrecs públics ininterrompudament. I no sé si algun dia tindràs la sort que tinc jo i podràs tornar a la teva feina de mestre, però em permetràs que et digui alguna cosa amb tot el respecte i tot l'afecte: encara no ha arribat el dia que un polític professional em faci callar. Això és La Base i aquí no callem, caigui qui caigui”, l'ha advertit. "A vegades penso que hauria de callar i no dir el que penso ni sobre la progressia mediàtica ni sobre l'OTAN. Això és el que l'altre dia em deia Joan Baldoví, que a veure si m'estic calladet d'un cop. Amic Baldo, jo fins a l'any 2014 treballava a la Universitat, presentava La Tuerka i feia anàlisis en alguns mitjans de comunicació. I avui, el 2022, després d'haver deixat els meus càrrecs, he tornat a la Universitat, presento La Base i faig anàlisis en alguns mitjans de comunicació”, ha resumit.

La polèmica ha coincidit amb les aparents dificultats que té la vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz per trobar el to com a nova líder d'aquest espai. El discurs de Díaz precisament en un acte a València divendres de la setmana passada va aixecar molta polèmica pel to usat, que va irritar observadors d'esquerra, en veure'l infantil. Anant al contingut, Díaz va anunciar que des d'Inspecció de Treball crearan en els pròxims dies un "nou algoritme per fiscalitzar les hores extra". I va expressar que cal fer un "pas imprescindible" en la reducció d'hores extraordinàries perquè "cal una reordenació del temps de treball".