La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, anunciava aquest divendres que des d'Inspecció de Treball crearan en els pròxims dies un "nou algoritme per fiscalitzar les hores extra". En la clausura d'un fòrum internacional a València, va expressar que cal fer un "pas imprescindible" en la reducció d'hores extraordinàries perquè "cal una reordenació del temps de treball". El discurs de Díaz en aquest acte ha aixecat molta polseguera. El periodista i exdiputat Antonio Baños ha estat molt contundent contra el discurs de la ministra i critica el to que hi ha empleat. "Però quina mena de discurs és aquest? P3 classe dels cargols?. Baños crítica durament el discurs i conclou amb un atac al govern espanyol: "Que veneu armes als saudís, espieu gent, manteniu oligopolis! Pagueu en negre al rei lladre... Quina infantilització de la vida pública per Déu! Quina cursileria, quin cinisme!".

Un altre dels que s'ha sumat a la crítica ha estat l'actor Guillermo Toledo, més conegut popularment com a Willy Toledo, també ha desprestigiat el discurs de Díaz; tanmateix, no només ha criticat el to, sinó també el missatge que ha intentat transmetre. Toledo afirma que el discurs de la ministra "és absolutament buit, viu en una fantasia". "Sembla una nena de 5 anys satisfeta d'ensenyar el bé que se sap la lliçó. O pitjor: utilitza el tonet i els gestos d'aquestes adultes que parlen a nens de 5 anys convençuda que són estúpids". Toledo ha sentenciat afirmant que la ministra "És insuportable". 

El cantautor Lluiís Llach ho resum en només una frase "es nota que no és a París".

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, també ha volgut dir la seva. A través d'una piulada al seu compte de Twitter, irònicament ha afirmat "Vaig veure actuacions en els Power Rangers més creïbles". 

Per últim, la periodista Bea Talegón també ha dit la seva i ha afirmat que "No li falta ni el llaç. Quina mania amb perdre la naturalitat, amb deixar de ser per a semblar".