L’escopeter del Cos Nacional de la Policia que va rebentar l’ull a Roger Español l’1-O va disparar dos cops contra ell, segons l'informe pericial que els Mossos d’Esquadra han fet arribar al jutge que investiga el cas. Abans de rebre el tret fatídic, l’agent ja havia disparat contra Español, segons informa eldiario.es.

Els pèrits dels Mossos han de ratificar avui davant del jutge l’informe, que detalla minuciosament els moviments de l’escopeter en l’operatiu policial en el desallotjament de l’escola Ramon Llull, al carrer Sardenya de Barcelona. L’informe elaborat per la defensa d’Español també identifica el mateix agent com l’autor del tret.

La identificació de l’agent obre la porta per portar a judici l’agent. A més a més, el nombre de trets disparats contra Español pot permetre a les acusacions argumentar que hi va haver intencionalitat i que no es va tractar d’una imprudència.

L’informe elaborat per la defensa d’Español sosté que van ser tres els trets que va disparar l’escopeter contra el jove.

El jutge que investiga el cas manté imputat Español per llançar una tanca contra policies, així com els 11 escopeters del Cos Nacional de la Policia que van intervenir en el desallotjament. L’agent autor dels trets, en la seva declaració davant del jutge, no es va reconèixer com un dels agents que va participar en els fets.