El Centre Irídia, que porta la defensa de Roger Español, ha fet públic aquest matí que han identificat l’escopeter de la policia espanyola que va ferir el jove l'1-O durant les càrregues policials als voltants de l'escola Ramon Llull. La defensa ho ha posat en coneixement del jutge que investiga el cas.

policia va disparar pilota de goma Roger Español ACN

Identificat amb una fletxa vermella l'agent que va disparar la pilota de goma que va rebentar l'ull de Roger Español

"Han intentat que mai sabéssim qui era, però després de molt de treball col·lectiu ho hem aconseguit", ha assegurat l'entitat en una piulada aquest matí. El centre Iríada ha traslladat al titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona la identitat de l'agent, l'acció del qual va provocar que Roger Español perdés un ull.

L'advocada Anaïs Franquesa ha explicat en roda de premsa que han aconseguit identificar l'agent a través de les imatges del moment que es va disparar la pilota de goma, gràcies a la indumentària que duia l'agent i descartant detalls dels altres deu escopeters que van actuar aquell dia.

Franquesa ha destacat que ha estat un any de treball intens analitzant totes les imatges sobre el fatal dia, fins que s'ha pogut indentificar l'agent. La lletrada ha denunciat que els agents antidisturbis no vagin adequadament indentificats.

Fins al final

Al seu torn, Roger Español ha mostrat la seva determinació d'arribar fins al final d'aquest procés per aconseguir la restitució del dany causat per l'operació del Cos Nacional de la Policia per l'1-O.

Irídia ha demanat al jutjat que citi com a investigat un dels comandaments d'aquell grup d'antiavalots perquè el fan responsable de dos trets de pilota posteriors, dirigits a la zona on va caure ferit Roger Español i un grup de periodistes l'estava socorrent.

Durant la instrucció del cas els agents que van participar en el dispositiu van posar en dubte que la ferida que presentava Español fos a causa d'una pilota de goma. Els 11 escopeters del Cos Nacional de Policia i dos comandaments (un inspector cap i un inspector) investigats en la causa van declarar al novembre del 2018 i tots ells van negar ser els autors del tret i fins i tot haver vist a algú ferit.

El suposat autor identificat, en concret, es va situar en la vorera contrària on va ser ferit Roger Español, i no va reconèixer haver estat l'autor del tret..