L'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, i l'advocat de Quim Forn, Xavier Melero, descarten per ara recórrer a instàncies internacionals com el Tribunal Europeu de Drets Humans. "Ara no hi ha una línia factible i efectiva d'anar a Estrasburg", ha dit l'advocat de Junqueras.

Així ho han explicat aquest dissabte en una entrevista al programa 'Via lliure' de Rac1, on també han defensat que el delicte de rebel·lió del qual la Fiscalia General de l'Estat acusa els líders independentistes empresonats "no existeix ni existirà mai".

Van den Eynde i Melero han defensat que no va haver la "violència que requereix el delicte de rebel·lió" i han assegurat que no els ha "sorprès" l'escrit d'acusació. "No s'han mogut ni un centímetre de la imputació que es va fer en la querella inicial", ha dit l'advocat de Junqueras. 

Melero ha afirmat que està "completament segur" que serà un "judici just" i que el "guanyaran" i ha considerat que era "completament il·lusori pensar que quatre fiscals que des del primer dia han mantingut una actitud lineal ara variessin".

L'advocat de Forn ha reiterat que la violència que requereix el delicte de rebel·lió no és "qualsevol violència". "Estem parlant d'una violència idònia per posar en fallida l'Estat per aconseguir una segregació territorial", ha remarcat.