L'advocat Jordi Pina ha alertat aquest dissabte que "hi ha hagut un especial interès en anar molt ràpid" però que "aquest judici no hauria de començar al gener si les coses es fan ben fetes". Pina, que defensa Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, ho ha explicat en una entrevista al programa Preguntes freqüents de Tv3, on també ha afegit que si el Tribunal Suprem vol que sigui un "judici just" i que hi hagi proves tant de l'acusació com de la defensa, necessiten més temps.

En l'entrevista també hi ha participat l'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, que ha afegit que "han tancat la instrucció sense que les defenses haguem pogut supervisar tota la informació que arribava". Roig també ha defensat que el judici sigui televisat perquè "tothom pugui valorar el que hi passa" i ha rebutjat demanar un indult perquè "no s'ha comès cap delicte".

Els dos advocats van reaccionar també a la notícia que la Fiscalia mantindrà l'acusació de rebel·lió contra els presos polítics però en demanarà la pena més baixa, i ha assegurat que "l'important està en si hi ha algun fonament per acusar-los de rebel·lió". "Amb el Codi Penal demostrarem que no hi ha cap dels delictes. Seria un error que els advocats anéssim a fer política al judici", va afegir Pina.