L'advocat d'Oriol Junqueras o de Raül RomevaAndreu Van den Eynde, s'ha mostrat molt indignat amb la gravació i difusió de les imatges dels presos polítics a Estremera. "Com viuran des de la presó la situació de saber que els han estat espiant?", s'ha preguntat, tot criticant que s'ha vulnerat els seus drets. "Ja no els queden drets", ha denunciat en declaracions al programa Tot es mou de TV3. 

Van den Eynde, a més, s'ha mostrat preocupat per si hi ha més vídeos dels presos, després que aquest dimecres aparegués una gravació al diari Ara i aquest dijous un altre episodi a La Sexta. "No vull pensar si n'hi ha més, fa molta por", ha lamentat l'advocat, que ja ha demanat una investigació a Serveis Penitenciaris.

L'advocat també ha parlat de la situació actual dels presos. Ha relatat que "s'han adaptat a l'entorn hostil i brutal" de la presó, però que és una situació molt dura, sobretot per als que tenen fills petits com Junqueras i Romeva. "Cada dia és un dia més en aquella presó", ha lamentat, tot recordant que estan empresonats injustament i de forma preventiva.