El membre del CDR Adrià Carrasco assegura que la decisió de l'Audiència Nacional de deixar d'investigar-lo per delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició demostra que l'acusació era "un muntatge policial". En una entrevista per a El Nacional, l'activista d'Esplugues de Llobregat establert a Bèlgica considera que l'operatiu de la policia era "pur teatre" i que només tenia per objectiu crear temor i difondre el relat que els CDR són "violents".

"Sembla que ens hagin absolt, però el jutjat de Barcelona pertinent seguirà investigant el delicte de desordres públics i això no és cap garantia de llibertat", explica Carrasco, qui ha volgut remarcar la situació de la seva companya Tamara Carrasco, que pateix unes mesures cautelars "aberrants" i que també ha deixat d'estar imputada per un delicte de terrorisme.

Malgrat que són "bones notícies", l'activista fa una crida a no oblidar que els mateixos que l'han absolt són els que el van posar en aquesta situació "límit": "Primer t'acusen de terrorisme i si després no queda en res, sembla que ells són els bons", assegura i afegeix que s'han adonat que "no tenen proves" i ara se'ls "cau la careta".

Carrasco confia que s’aixequin les mesures cautelars i es retiri l’ordre de detenció. Tanmateix, no reconeix haver comès un delicte de desordres públics. "L'acció en la qual vaig participar era totalment legítima. El dret a la dissidència és fonamental i no crec que se m’hagi de perseguir legalment per unes accions que formen part dels drets de qualsevol ciutadà", assenyala el CDR.

L'activista establert a Bèlgica no va poder ser localitzat en l'operació de la Guàrdia Civil del passat 10 d'abril, quan Tamara Carrasco va ser detinguda per un presumpte delicte de terrorisme i rebel·lió, a petició del jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional.