L'Audiència Nacional, a petició de la fiscalia, ha acordat deixar d'investigar Tamara Carrasco i Adrià Carrasco per delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició i ha enviat la causa als jutjats ordinaris per si hi ha imputació per desordres.

La interlocutòria dictada per l'Audiència Nacional entén que, tal com ha determinat la fiscalia, no està justificat que l'alt tribunal sigui competent, perquè no s'ha acreditat que, com a organització, als CDR se'ls pugui imputar cap altre delicte que no sigui el de desordres públics. Reconeix que no hi ha elements que acreditin que se'ls pugui acusar de terrorisme. Per aquest motiu, trasllada el cas als jutjats ordinaris competents.

La Guàrdia Civil va detenir el passat 10 d'abril l'activista dels CDR Tamara Carrasco per terrorisme i rebel·lió, a petició del jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional. El tribunal actuava arran d'una denúncia de la fiscalia. 

La policia la va traslladar directament a Madrid i el jutge de l'Audiència Nacional li va prendre declaració dos dies més tard. Tot i que la fiscalia va demanar presó preventiva, el magistrat va rebaixar l'acusació a desordres públics i la va deixar en llibertat amb mesures cautelars: no podia abandonar el seu municipi, Viladecans, si no era per tarslladar-se a Barcelona a treballar.

Adrià Carrasco ACN

En la mateixa operació policial hi havia l'ordre de detenció d'Adrià Carrasco, que no va poder ser localitzat. El 5 de setembre feia una aparició pública a Brussel·les denunciat persecució policial.

La consellera Clara Ponsatí ha estat de les primeres a felicitar Tamara Carrasco i Adrià Carrasco des del seu exili a Escòcia.

També ho ha fet la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras.