Tamara Carrasco, detinguda per pertànyer a un CDR, a qui acusen d'instigar la mobilització del 3 de desembre en què es van obrir peatges i es van tallar carreteres i comunicacions, haurà de continuar sense poder sortir de Viladecans.

El jutge ho ha decidit així, tot i la demanda de la defensa d'aixecar la mesura cautelar. I al·lega que els CDR encara estan actuant i fent accions.

El jutge basa la seva resolució en un informe emès per la fiscalia, que addueix els mateixos arguments.

L’advocat de Carrasco, Benet Salellas, ha lamentat aquest dilluns que la privació de llibertat de moviments “no té cap base jurídica” i ha instat el jutge a concretar quins delictes atribueix a l’activista, els quals no estan definits sis mesos després de ser detinguda.

Tamara Carrasco, de 34 anys, va ser detinguda el 9 d'abril en el marc de l'operació Cadera acusada de liderar els CDR i a instàncies del Ministeri Fiscal. Durant l'escorcoll a casa seva a Viladecans, els agents van requisar les notes de com arribar a la caserna de la Guàrdia Civil a Barcelona.

Li atribueixen un àudio que, segons fonts policials, va circular per Setmana Santa per xarxes socials cridant al sabotatge. En el missatge de WhatsApp informava del que s'estava pensant de fer de cara a l'operació tornada com a accions de protesta. Però de la gran majoria de coses que s'explicaven no es va arribar a fer res

Per tot això la van acusar de terrorisme, per això el seu cas el porta l'Audiència Nacional, tot i que aquest delicte va decaure i ara mateix no hi ha la concreció dels delictes pels quals està investigada.