L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest dissabte la renúncia del líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, a entrar al Govern per afavorir un pacte d'esquerres a La Moncloa, i ha criticat que la presència de Iglesias era l'última evasiva dels socialistes: "A Sánchez se li han acabat les excuses", ha dit.

Colau ha afirmat que "cal felicitar Pablo Iglesias per la grandesa del gest que ha fet", que creu que cap dirigent socialista no hagués fet. Així ha subratllat que la seva renúncia confirma la voluntat de la formació d'aconseguir un acord d'esquerres per governar. L'alcaldessa ha insistit a evitar que les institucions quedin paralitzades, i ha advertit del risc d'una nova convocatòria electoral: "No ens podem permetre anar a eleccions i que puguin guanyar la dreta i l'extrema dreta".

A més, Colau ha criticat que Iglesias hagi hagut de prendre aquesta decisió i ha afirmat que "ha estat una falta de respecte que Pedro Sánchez li digués al dirigent d'Unidas Podemos que s'havia d'apartar", encara que creu que, malgrat això, Iglesias ha estat a l'altura. Així, ha demanat al PSOE que "deixin les excuses a un costat" i facilitin un acord d'esquerres per obrir una nova etapa de diàleg, estabilitat i polítiques socials.