L'alcaldable de Junts a l'ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, s'ha pronunciat aquest diumenge sobre els resultats de l'enquesta de La Vanguardia que el posicionen com a guanyador dels comicis i ha afirmat que està "sorprès" del bon pronòstic que en fan de la seva candidatura. En declaracions als mitjans, l'exalcalde de la capital catalana ha declarat que aquests resultats "ens donen ànims i sensacions positives" de cara a les eleccions que se celebraran el mes de maig i denoten "un canvi de tendència" a la ciutat. També ha recalcat que estaria "disposat a negociar amb tothom" sempre que liderin el projecte. En l'enquesta, publicada aquest dissabte, Trias es posiciona com a guanyador de les eleccions municipals, amb 12 regidors. Els Comuns i el PSC se situarien en segona posició amb 10 regidors i Esquerra Republicana cauria fins als 5 regidors.

"Són enquestes i no ens en podem fiar del tot, però ens fa bones sensacions. És veritat que els resultats són molt ajustats (entre Junts, PSC i Comuns) i nosaltres estarem disposats a negociar amb tothom sempre que liderem el projecte", ha declarat Trias. "Després de presentar la candidatura ens agrada molt veure la bona resposta de la gent. Ara vindran mesos de molta feina, són només enquestes, però les sensacions que ens transmeten són molt positives", ha declarat. L'alcaldable ha posat especial èmfasi en la seva idea de "governar per la gent" i de tractar de recuperar "el lideratge" i una Barcelona "capaç de competir amb altres ciutats del Mediterrani". També ha assegurat que "agraeix" el canvi d'actitud d'Ada Colau, amb qui va mantenir un dinar en un restaurant de Barcelona fa pocs dies. "Jo tinc una relació cordial amb els meus adversaris polítics, sempre ho he fet, i agraeixo el canvi d'actitud de Colau en els darrers temps", ha afirmat. 

També ha declarat que anteriorment ja s'ha vist amb el candidat del PSC, Jaume Collboni, i que "està disposat" a mantenir trobades amb els altres alcaldables. De cara al seu model de govern, no ha donat cap detall sobre qui podria estar involucrat, però ha assegurat que treballaria (en cas de ser elegit alcalde) "amb un equip molt capaç i preparat" per tractar de donar a Barcelona "el canvi que la gent ens demana i que no ens perdonarien que no féssim". L'exalcalde de la capital catalana també s'ha referit a la possible ampliació de l'aeroport, un dels esculls en la negociació dels pressupostos, i ha afirmat que creu que "seria un greu error" no apostar per l'aeroport. "També cal tenir en compte l'Ajuntament del Prat, que és un dels principals actors en aquesta negociació, però crec que seria un error no apostar per l'aeroport de cara al futur de la ciutat", ha dit.

L'enquesta que deixa a Trias com a guanyador

Aquest dissabte es publicava una enquesta en què l'alcaldable de Junts a la ciutat de Barcelona, Xavier Trias, en sortia com a clar guanyador amb 12 regidors. Tot i el lideratge de la seva candidatura, el segueixen ben a prop tant els Comuns com el PSC, amb 10 regidors cada partit. A més distància, i amb una gran davallada, se situa la candidatura d'Esquerra Republicana, amb Ernest Maragall al capdavant, i que sumaria 5 regidors. Davant d'aquests possibles resultats, que poden variar molt de cara als comicis de maig, el candidat de Junts es veuria obligat a arribar a acords amb les altres formacions. Davant d'aquesta possibilitat ha afirmat que estaria "disposat a negociar amb tothom sempre liderem el projecte".