El cas Koldo i la dona de Pedro Sánchez continuen al centre de la diana. Ara, l'associació Liberum —personada al cas Koldo com a acusació popular— ha demanat al jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas, Ismael Moreno, que citi a declarar Begoña Gómez en qualitat de testimoni per la seva presumpta mediació en la compra de mascaretes durant la pandèmia de la covid-19, segons ha avançat The Objective. A l'escrit, Liberum sol·licita que Gómez declari en seu judicial com a testimoni "en relació amb la informació i coneixement que els investigats o tercers haguessin compartit" en el marc del cas Koldo. L'objectiu de l'associació és que la dona del president del govern espanyol detalli en què va consistir la seva gestió per importar les mascaretes i que aporti qualsevol dada rellevant sobre les persones investigades "donada la seva vinculació directa" amb la companyia que presideix, Juan José Hidalgo. 

Quan va esclatar el cas Koldo, The Objective va destapar que Begoña Gómez presumptament hauria fet gestions per importar mascaretes i respiradors procedents de la Xina a l'inici de la pandèmia amb la directora de Wakalua —empresa del grup Globalia— només uns mesos després del rescat a la companyia per part de l'Estat. 

Cas Koldo i Globalia

L'associació basa la seva petició en les informacions publicades pels mitjans de comunicació, entre les quals, destaquen les que relacionen la trama Koldo amb Globalia —propietària d'Air Europa— amb qui presumptament es va relacionar la dona de Sánchez. El text també inclou una informació de The Objective, on s'apuntava que Begoña Gómez hauria fet gestions amb la directora de Wakalua, Leticia Lauffer, per importar màscares i respiradors des de la Xina a principis de 2020. Segons el digital, Lauffer va tenir diverses converses amb la dona de Pedro Sánchez al principi de la pandèmia, i dues fonts van confirmar que havien sentit Gómez demanar-li a Lauffer que "li localitzés persones i contactes a la Xina" amb l'objectiu de portar material sanitari a Espanya en un moment en el qual no n'hi havia. 

Entre altres informacions que s'han revelat les últimes setmanes, destaca que Air Europa va facilitar a la trama del cas Koldo una desena de vols a la Xina per recollir mascaretes i respiradors, el detall dels desplaçaments mostra viatges amb costos elevats. Posteriorment, diversos mitjans van seguir investigant sobre aquesta acusació. A finals de març, Voz Populi va publicar que Víctor de Aldama —comissionista del cas Koldo i que treballava per Air Europa— es va reunir amb Gómez i amb el president de Globalia, Javier Hidalgo, el 2020 per presentarli diversos negocis i aconseguir el seu suport. 

L'amenaça del PP

El PP ha sol·licitat la compareixença de 58 persones, entre elles la de l'antic CEO de Globalia, Javier Hidalgo. De moment, no han citat Begoña Gómez, però el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que no és partidari de cridar a comparèixer en la comissió de recerca del Senat la dona de Pedro Sánchez, però ha deixat oberta aquesta via en última instància en cas que el cap de l'Executiu no ofereixi explicacions en seu parlamentària per un possible conflicte d'interessos. De la mateixa manera, ha reconegut que no descarta portar aquest assumpte als tribunals a través d'un recurs per la via contenciosa administrativa. "No vull cridar a la dona del president del govern espanyol, tret que el president m'obligui", va declarar Feijóo en una entrevista a la cadena Cope, aquest dimarts.