Víctor de Aldama, president del Zamora CF. i comissionista del cas Koldo, és un dels investigats per la policia per les adjudicacions irregulars durant la pandèmia i un dels protagonistes principals de la trama. De Aldama, segons ha avançat The Objective, hauria exercit de confident de la policia nacional tal com ho mostra un informe policial. A més, la relació de confiança era tal que els agents li van arribar a oferir una arma pel risc que podria córrer la seva vida. L'empresari va ajudar tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil per perseguir delinqüents i, segons consta a l'informe l'abril del 2017, De Aldama constava com "un col·laborador que prestava els seus serveis operatius en la Brigada de Forces Especials de la Comissaria General de Seguretat ciutadana". L'informe apunta que el cos policial va oferir a De Aldama obtenir la llicència d'armes tipus B, per la qual s'habilita un civil per a la tinença i ús d'armes de foc curtes. Aquesta petició va ser cursada i enviada a la Guàrdia Civil, segons el citat informe.

🔍 Cas Koldo: qui és qui a la trama i quins contractes s'investiguen? 

 

Relació amb Ábalos

El primer pas per acostar-se a alts càrrecs del PSOE va ser l'octubre de 2018 quan va fer arribar el seu currículum a l'exministre José Luis Ábalos a través del seu germà, Rubén de Aldama, que en aquell moment era el seu escolta. La relació entre l'empresari i Ábalos es va iniciar el 2018. Després d'entregar-li el seu currículum, De Aldama va mostrar a l'exministre el seu entramat empresarial, que segons s'apunta a l'informe policial, fins al moment havia utilitzat en les investigacions policials. El digital explica que a partir d'aquest moment, es comença a forjar la presumpta organització criminal que ara investiga l'Audiència Nacional.

Una arma de foc a l'escorcoll

Els agents de la Guàrdia Civil van trobar durant l'escorcoll al domicili de l'empresari una arma de foc "que manca de documentació que empari la seva possessió de manera legal", segons apunten els agents de l'Institut Armat, que descriuen la pistola com una "arma de repetició manual, carabina, del calibre 44 mm de la marca ‘Tiger'". Per aquesta raó, els agents demanen al jutge que instrueix el cas "l'ampliació dels delictes inicialment investigats" i incloure entre ells la tinença il·lícita d'armes. Tanmateix, aquesta mena d'armes de foc no és compatible amb una llicència B, per tant, malgrat que la Guàrdia Civil cursés i acceptés la petició el 2017, l'arma no compta amb la documentació necessària. Així doncs, als presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, al president del Zamora CF —considerat un dels cervells de la trama— se li suma un nou delicte, el de tinença il·lícita d'armes. 

De Aldama no és l'únic membre de la trama al qual se li han trobat armes de foc en l'escorcoll del seu domicili. Koldo García, exassessor d'Ábalos, tenia a casa nou armes de foc, 23 mòbils, 24.000 euros en efectiu i criptoactius per valor de 586 euros. L’arsenal de Koldo García constava de tres escopetes, un rifle model Browning, una pistola i uns quants rifles més, de tipus Winchester.