El líder del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que compareixerà a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo, assegurant que no té "cap inconvenient a aclarir les coses". Malgrat això, en una entrevista a RNE, Illa ha apuntat que hi ha "altres interessos" per part del PP en sol·licitar la seva compareixença. Els populars no han estat els únics que han requerit Illa, també ERC i Eh Bildu. El socialista ha subratllat que està totalment disposat "a aclarir el que calgui aclarir". 

"Espero que es faci amb el respecte a causa de les institucions i amb un ànim d'aclarir i no enrarir l'ambient i crear un clima de crispació", ha remarcat Illa. "El que estic veient, l'enfocament que sembla que se li dona, el mateix moment en què se'm cita, crec que a ningú se li escapa que hi ha potser altres voluntats o interessos per part del PP", ha assenyalat el socialista, en referència al context electoral a Catalunya.

Illa ha volgut recordar que durant la seva etapa com a ministre de Sanitat compareixia setmanalment al Congrés per donar explicacions sobre la gestió de la pandèmia, així com al Senat cada com que se li va requerir. "No tinc cap inconvenient a explicar-me, com he fet sempre", ha insistit i ha apuntat que es troba "molt tranquil i convençut" de la seva gestió.

La llista de citats pel PP 

El de Salvador Illa no és l'únic nom a la llista de persones que el PP vol cridar a comparèixer al Senat en el marc del cas Koldo. Els populars citaran en aquesta comissió d'investigació persones com l'exministre de Transports José Luis Ábalos o l'expresident de la Federació de Futbol, Luis Rubiales, però no ha citat ara com ara el president del govern central, Pedro Sánchez, ni la seva dona. El PP va registrar dilluns un primer llistat de 56 compareixents dins del pla de treball per a la comissió que investigarà al Senat la presumpta trama de corrupció en contractes de màscares que esquitxa diverses administracions del PSOE i per la qual va ser detingut Koldo García, exassessor d'Ábalos, a qui també citaran a comparèixer.

Els populars de moment han deixat al marge el president del govern espanyol i la seva dona, Begoña Gómez. Tot i això, el PP branda la possible citació de Gómez com una arma. Just l'endemà de registrar aquesta llista, el líder popular, Alberto Núñez Feijóo ha insistit que en les pròximes setmanes poden incorporar altres compareixences per “investigar i arribar fins al final”. “Si Pedro Sánchez no vol donar explicacions i no li importa que hàgim de demanar-les a la seva dona perquè ell es nega, prendrem la decisió que correspongui, però serà al final i esgotant totes les instàncies per obtenir la informació que els espanyols tenen dret a saber”, ha sentenciat. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!