L'absència de Felip VI a l'acte de lliurament dels despatxos dels nous jutges a Barcelona porta cua. El fet que el monarca no hi sigui present per decisió del govern espanyol, que ha adduït motius de seguerat, ha irat els representants del poder judicial, que no es cansen de dir que és la primera vegada que el monarca no presidirà un dels actes als quals el Consell General del Poder Judicial dona més bombo. Davant d'aquesta afirmació, Elisa Beni hi ha volgut posar llum i ha recordat en una piulada que no és cert que aquesta sigui la primera vegada que el Rei no presideixi aquest solemne esdeveniment.

Beni recorda que l'any 2013, l'endemà de la imputació de Cristina de Borbó pel cas Nóos, el llavors rei, Joan Carles I, va delegar en el seu fill, Felip VI, la presidència de l'acte. Va ser el 4 d'abril i l'acte es va celebrar a l'Auditori de Barcelona.

príncep Felip despatxos jutges 2013Acte de lliurament dels despatxos als nous jutges celebrat a l'Auditori de Barcelona presidit pel príncep Felip celebrat el 4 d'abril del 2013 / CGPJ

De fet, no va ser fins al 1997, amb la primera promoció de jutges sortida de la l'Escola Judicial de Barcelona, que el monarca va passar a presidir el lliurament dels despatxos.

Escola Judicial de Barcelona

Precisament l'Escola Judicial ha estat l'escenari triat enguany per al lliurament dels despatxos i no l'Auditori. com era habitual, a causa de la pandèmia del coronavirus. No hi seran presents ni el rei Felip VI ni el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas. L'any passat, amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la Constitució, l'acte es va celebrar a Madrid.

Foto principal: El rei Felip i el president del CGPJ, Carlos Lesmes, durant el lliurament del despatxos als nous jutges celebrat l'any 2019 a Madrid amb motiu de l'aniversari de la Constitució / Europa Press