La jornada ha començat amb diferents talls dels CDR a les carreteres catalanes i també en alguns carrers de Barcelona per reclamar la implementació del mandat de l'1-O. També s'han tallat les vies de l'AVE a Girona i s'ha despenjat la bandera espanyola de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a la capital gironina i s'hi ha col·locat una estelada. 

Cap a les 7 del matí, els CDR s'han trobat davant del mercat de Santa Caterina, on primer han fet una parada a la porta de Foment del Treball, on han col·locat adhesius i una pancarta amb el lema "Tombem el règim", han encès un parell de bengales i han tallat el trànsit.

Els concentrats han cridat consignes com "Sense desobediència no hi ha independència", "Ni oblit ni perdó" o "Ni França ni Espanya, Països Catalans". També hi ha hagut diversos talls a la plaça Catalunya, la plaça Letamendi, al carrer Aragó i a la Diagonal de Barcelona.

Talls a les carreteres i aixecaments de peatges

Els membres dels CDR s'han retirat de l'autopista AP-7, a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), que ha estat tallada durant més de tres hores en sentit nord. Cap a dos quarts de vuit del matí els manifestants han bloquejat la calçada amb piles de neumàtics i guarda-raïls, i pels volts de les onze han abandonat la protesta sense incidents. Durant l'acció s'han viscut alguns moments de tensió quan alguns conductors bloquejats s'han encarat amb les persones que protestaven i, fins i tot, s'ha vist volar una pedra cap al punt on s'aplegaven els CDR. Els Mossos d'Esquadra han enviat diverses unitats d'antiavalots a l'autopista, tot i que només han hagut d'actuar per calmar els ànims. Personal de la concessionària ha assumit les tasques de neteja de la via per poder restablir-hi la circulació.

Els CDR també han tallat els accessos del Centre Integral de Mercaderies (CIM) del Vallès, i després de gairebé quatre hores de protesta s'han retirat. Els manifestants han arribat de diversos municipis com Sabadell, Terrassa, Manresa o Berga i s'han concentrat a les portes d'aquest recinte amb piles de pneumàtics des de dos quarts de deu del matí. En un dels accessos, el que està a tocar de l'AP-7, els membres del CDR han encès una d'aquestes barricades i ha calgut la intervenció dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames. Durant la protesta s'han viscut moments de tensió entre els manifestants i alguns transportistes i ha estat necessària la intervenció dels Mossos d'Esquadra per calmar els ànims. Fins al lloc també s'hi han desplaçat una desena de furgonetes dels antiavalots que finalment no han actuat.

Els CDR han aixecat barreres aquest dilluns a diferents peatges. Ho han fet a primera hora al de Martorell i també a mig matí al de la C-32 a Vilassar de Mar. Ja al migdia han fet la mateixa acció al peatge de l'AP-7 al Vendrell. 

Manifestació i encadenats a la Borsa

Després d'aconseguir aturar un desnonament a Nou Barris, els CDR s'han dirigit cap als Jardinets de Gràcia per començar la manifestació que estava prevista per a les 12 hores. Per altra banda, almenys tres membres dels CDR que participaven en la manifestació, s'han encadenat cap a un quart de dues a la Borsa de Barcelona al passeig de Gràcia.

Encapçalava la concentració una pancarta amb el lema "Tombem el règim. L'1-O vam votar independència", que ara està col·locada davant de l'edifici de la Borsa.

Talls a l'AVE i penjada d'estelada a Girona

Unes 400 persones han tallat des de dos quarts de set del matí fins a les nou les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O. Els manifestants han accedit a les andanes trencant una porta tot i la presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de seguretat de l'estació, que els han intentat impedir el pas. Els participants han fet aturar un tren que arribava i han cridat consignes a favor de la independència, "fora les forces d'ocupació" o "jo també vaig ocupar les vies". La concentració, convocada pels CDR sota el lema l'"1-O exercim l'autodeterminació", ha començat a la plaça 1 d'Octubre poc després de les sis del matí i s'ha unit amb altres grups a la zona de la Devesa des d'on han enfilat cap a l'estació.

Per altra banda, el CDR de Girona ha entrat a la Delegació del Govern de la Generalitat de la ciutat per despenjar la bandera espanyola de la façana, i hi ha penjat una estelada.