El president de Vox, Santiago Abascal, tornarà a absentar-se per segon any consecutiu dels actes que celebra el Congrés pel Dia de la Constitució i a canvi participarà en una concentració convocada pel seu partit a Barcelona en contra del govern espanyol i en defensa de la Carta Magna.

Vox ha convocat concentracions el pròxim dia 6 davant de tots els ajuntaments contra el "govern traïdor" de Pedro Sánchez, al qual acusa d'"atemptar contra l'ordre constitucional", i en defensa d'Espanya, el Rei i la llibertat dels espanyols.

Concentració a Barcelona

La protesta de Barcelona estarà encapçalada pel mateix Abascal i pel candidat de la formació d'extrema dreta al Parlament, Ignacio Garriga, a la plaça Sant Jaume de Barcelona a partir del migdia. Per altra part, el secretari general de Vox i regidor a Madrid, Javier Ortega Smith, acudirà a la convocada enfront de l'Ajuntament de la capital espanyola i el portaveu de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, tornarà a ser la màxima autoritat del partit ultra en els actes organitzats en el Congrés amb motiu de l'aniversari de la Constitució.

L'any passat d'Abascal també va participar en una manifestació a Barcelona en defensa de la Constitució. Segons va dir, estava més a gust amb els qui ho estaven "passant malament" que compartint espai al Congrés amb els qui estaven disposats a pactar amb "colpistes" per a accedir al govern espanyol, referint-se al PSOE i a Podemos.

Enguany, Vox adverteix en el manifest de les concentracions que no permetrà al "govern de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Arnaldo Otegi" que "implantin el seu nou règim totalitari" i acusa l'Executiu de coalició d'estar "lliurat al separatisme i als successors d'ETA", de buscar "destruir la Corona, símbol de la unitat i permanència d'Espanya, i el nostre sistema constitucional".