Les actuacions de Vox en plena campanya de les eleccions madrilenyes del 4-M ja estan envoltades de polèmica. Després de carregar de forma directa contra els menors estrangers no acompanyats a través d'un cartell publicitari, el líder del partit, Santiago Abascal, ha fet un fil a Twitter en el qual incita els seus simpatitzants a actuar de forma violenta.

En el fil publicat al seu compte personal, Abascal ha denunciat unes presumptes agressions pel que ell ha anomenat "colla d'energúmens" durant un acte a la localitat madrilenya de Navalcarnero i ha carregat contra el ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska i els mitjans de comunicació. 

"A Navalcarnero Vox va ser el partit més votat en les últimes eleccions generals. Avui ens esperaven moltíssims veïns per escoltar-nos. Però de nou Marlaska ha permès que una colla d'energúmens, agitats per la premsa i els altres partits, llancessin pedres, objectes i ous contra els assistents", ha començat, acompanyant l'escrit amb unes imatges d'unes pedres. 

 

HILO TWITTER ABASCAL INCITACIÓN AL ODIO 1

El líder de Vox continua el relat assegurant que un dels objectes que els hi havien llançat -en aquest cas, un ou- havia impactat contra el cap d'una nena, però que, pel fet de ser "espanyola" no obtindria l'atenció dels mitjans. 

"Entre altres persones, han arribat a una nena de 10 anys, Irene, amb un ou al cap. Però com és una nena espanyola no tindrà la compassió de tant canalla mediàtic i polític que ara somriu perquè han aconseguit fer plorar a una nena", ha continuat. 

 

HILO TWITTER ABASCAL INCITACIÓN AL ODIO 2

A continuació, Abascal revela que s'està plantejant "animar als simpatitzants" a "defensar-se" de les agressions durant la campanya electoral. Una advertència que esdevé una clara incitació a la violència quan, seguidament, assegura que "agafarà pel coll" i posarà "a disposició policial" als "terroristes de carrer", unes paraules que acompanya amb una imatge d'unes pedres. 

"Quin fàstic. Aquesta nit valoraré si, en el que queda de campanya, animarem els nostres simpatitzants a defensar-nos de les agressions si no intervé la policia per protegir la nostra gent i detenir els agressors. No veuré plorar a una altra nena sense agafar pel coll i posar a disposició de la policia aL terrorista de carrer que li hagi fet mal. No permetrem la batasunització dels carrers i pobles de Madrid. Ni ens van arrabassar la llibertat ni ens deixarem lapidar", ha tuitat.

 

HILO TWITTER ABASCAL INCITACIÓN AL ODIO 6

 

HILO TWITTER ABASCAL INCITACIÓN AL ODIO 7

 

Twitter censura Abascal

Justament avui, aquesta xarxa social ha censurat un tuit d'Abascal per haver infringit les normes d'ús sobre conductes que inciten a l'odi. Twitter ho ha justificat així: "El tuit ha infringit les normes d'ús sobre conductes que inciten a l'odi. No obstant això, Twitter ha determinat que pot ser d'interès públic que segueixi sent accessible".

Es tracta del tuit on ataca  els menors estrangers no acompanyats, als quals acusa de delinqüents i d'alterar la seguretat pública

 

Imatge principal, Santiago Abascal a un acte a Hortaleza (Comunitat de Madrid) / Europa Press