Feijóo ha trencat el guió amb la seva suposada proposta d'indult condicionat a Puigdemont. La proposta, que ha creat un tsunami de reaccions dins i fora de la formació popular, també ha obtingut resposta des de l'extrema dreta. Era previsible que Santiago Abascal, líder de Vox, fes sang d'aquesta situació, i aquest dimecres n'ha començat a buscar el rèdit. Abascal, ha passat aquest dimecres a anomenar el PP "dreta estafadora", en substitució del "dreta covarda" que va encunyar en temps de Pablo Casado, pels contactes dels 'populars' amb Junts abans de la investidura d'Alberto Núñez Feijóo.

Abascal va començar a definir al PP com a "dreta covarda" durant els actes de campanya de cara a les eleccions generals de 2019, amb la intenció de diferenciar-se dels populars. Des de llavors, tant ell com la resta de dirigents de Vox l'utilitzen amb freqüència per a referir-se al PP. Fins a aquest dimecres a Ferrol, on en un míting per a les eleccions gallegues del 18F, Abascal ha titllat ara als populars com la "dreta estafadora", després de conèixer-se que el PP es va reunir amb Junts abans de la investidura de Feijóo, va valorar l'amnistia i va plantejar un indult "condicionat" a Carles Puigdemont. Vox ha retret al PP la seva actitud des que es van conèixer els contactes amb els independentistes, subratllant que "estafen" i "menteixen".

"N'hi ha prou d'insults del PP", ha reclamat el líder de Vox. Abascal ha afirmat que Vox no dona crèdit a la revelació d'ERC que el PP els va plantejar un acord per a investir a Feijóo. Però, "a nosaltres no ens enxampen", ha recalcat. En aquest context, s'ha referit a les acusacions abocades pel PP contra Vox de "fer pinça" amb el PSOE contra ells. Unes acusacions que Abascal ha rebutjat i ha tornat a posar el focus en la reunió amb periodistes de la qual van sortir les informacions sobre l'indult condicionat que el PP hauria ofert a Junts. "Es disparen un tret al peu i diuen que hem disparat nosaltres", ha afirmat. Abascal també ha recordat que el PP ha tingut tres presidents en cinc anys, Mariano Rajoy, Pablo Casado i Feijóo, al qual ha desitjat "una llarga vida política". En canvi, segons ha diferenciat, Vox "té a aquest". "Mentre ells es barallaven (entre ells), nosaltres fèiem oposició a aquest Govern", ha indicat, en línia amb les crítiques als populars que l'oposició que exerceixen contra Sánchez és "a mitja jornada".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!