El líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat ser víctima d'una "manipulació" per les seves polèmiques declaracions al diari Clarín, quan va augurar que "hi haurà un moment" en què el poble voldrà "penjar dels peus" el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Jo no desitjo a ningú, ni tan sols a un corrupte i traïdor, que el pengin dels peus; absolutament a ningú. És una cosa que em produeix repugnància sempre que ha passat a la història", ha afirmat precisament des de Roma durant un acte organitzat pel partit d'extrema dreta Germans d'Itàlia. Abascal ha acusat "l'esquerra mediàtica i política" de "manipular i retorçar" les seves declaracions per tal de fer "una caricatura violenta i linxar-lo a la plaça pública".

"La sinistra sempre manipularà les nostres paraules"

"No parlaré en italià perquè fins i tot em malinterpreten quan parlo castellà. A vegades és igual el que diguem i el llenguatge que utilitzem; la 'sinistra' ['esquerra' en italià] sempre manipularà les nostres paraules, mentirà sobre les nostres intencions i ocultarà les nostres veritats", ha exposat. Durant l'acte Abascal ha afirmat que "totes les esperances miren a Roma" perquè hi hagi "un canvi de rumb a Europa" i "es retorni a les idees fortes".

Denúncia del PSOE i condemna del PP

De fet, el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, anunciava aquest dimarts que la seva formació presentaria una denúncia per delicte d'odi davant la Fiscalia a Santiago Abascal. Unes paraules que segons López suposen un "perill per a la democràcia" i atien la "violència" en un "a por ellos" propiciat per Vox contra Sánchez i el PSOE. Aquest passat dimecres es va presentar a la Fiscalia la denúncia, un llarg document de 21 pàgines on, a més de denunciar les declaracions fetes al citat diari, es denuncien les repetides concentracions davant la seu del PSOE a Madrid (al carrer Ferraz) contra l'amnistia.

Per la seva banda, Abascal assegurava que estava "encantat" amb la denúncia que el PSOE presenta contra ell.  "Aquestes declaracions suposen un pas més en la gravetat de les serioses acusacions que s'aboquen, culminant en la identificació del president amb un 'dictador', mitjançant l'evocació de la imatge d'aquest 'penjat pels peus' per 'el poble', amb clara al·lusió a la mort de l'italià dictador feixista Benito Mussolini el 28 d'abril del 1945", destaca el text que presenta el PSOE davant la fiscalia.

Mentrestant, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, condemnava les "lamentables" paraules d'Abascal. El líder del PP sosté que aquestes declaracions són "un gran joc a l'estratègia de Sánchez i del Partit Socialista de dividir Espanya a través d'un mur construït des del govern espanyol i interessats a continuar construint des de Vox". Una estratègia que, en paraules de Feijóo, està "dissenyada" pel PSOE i que "li va bé al senyor Abascal". "No tenim res a veure amb aquest tipus de pronunciaments, els lamentem profundament", afirmava. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!