El líder de Vox, Santiago Abascal, ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, des d'Argentina, país on ha viatjat per participar en l'acte d'investidura del president ultradretà Javier Milei. Més enllà de les crítiques dirigides al cap de l'executiu espanyol, Abascal ha afirmat que "hi haurà un moment que el poble voldrà penjar-lo dels peus". Una afirmació que ha despertat un gran rebuig al PSOE, que ha demanat a Feijóo que trenqui "tots els acords amb els neofeixistes de Vox".

El líder del partit d'extrema dreta ha fet aquesta afirmació en una entrevista al mitjà argentí Clarín, on també ha assegurat que Sánchez "no té escrúpols". "No és astut i hàbil com la gent pensa. Un polític que no té escrúpols, que no té principis, té un avantatge competitiu sobre els polítics honrats i que tenen escrúpols perquè ens posem límits", ha exposat Abascal, subratllant que, per contra, ell té "uns límits morals" que no pot "vendre". "Sánchez no en té cap. Pot trepitjar les lleis, pot fer qualsevol cosa, pot posar en risc la unitat nacional", ha insistit. En aquest context, el líder ultradretà ha afegit que "hi haurà un moment que el poble voldrà penjar-lo dels peus" i que el socialista s'ha trobat "una oposició contundent amb Vox".

A banda de les crítiques al líder del govern espanyol, Abascal ha aprofitat l'ocasió per llançar un dard contra el PP per ser una "oposició dubitativa". En aquest sentit, ha recordat que Vox va oferir els vots a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo "a canvi de res", mentre que els populars, a parer seu, van fer una campanya a les eleccions generals "demonitzant-los". També sobre els darrers comicis, ha apuntat que el PP va "promocionar enquestes falses que deien que estaven a prop de la majoria absoluta i que fins i tot Vox no seria necessari", fet que, segons Abascal, va provocar que "molta gent no anés a votar".

Reaccions del PSOE

El PSOE no ha trigat a respondre a les paraules del líder de Vox, les quals ha utilitzat per carregar contra el Partit Popular, recordant tots els pactes que han fet per governar: "Si el PP no trenca els acords amb els neofeixistes de Vox, serà còmplice. Comparteix Feijóo les paraules del seu soci? Trencarà els acords que manté en comunitats autònomes i ajuntaments amb el partit neofeixista Vox?", s'ha preguntat el partit, que ha demanat una "resposta urgent davant la gravetat de les declaracions".

El portaveu del Grup Socialista al Congrés, Patxi López, també ha exigit saber "què opina Feijóo sobre que el seu principal soci vulgui veure mort al president del govern espanyol". "Assisteix a la presa de possessió de Milei, s'ajunta amb Orban i vomita amenaces contra el president del govern. És el retrat d'un totalitari que ha travessat tots els límits", afegeix el socialista.  Per la seva part, la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, també ha preguntat al líder del PP si no el preocupa "la violència i amenaces del senyor Abascal". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!