El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha condemnat les "lamentables" paraules de Santiago Abascal, líder de Vox, que en una entrevista al mitjà argentí Clarín va anar més lluny que mai en les crítiques a Pedro Sánchez, afirmant que "hi haurà un moment que el poble voldrà penjar-lo dels peus". Preguntat per aquesta qüestió en una entrevista a La mirada crítica de Telecinco, el líder del PP ha sostingut que aquestes declaracions són "un gran joc a l'estratègia de Sánchez i del Partit Socialista de dividir Espanya a través d'un mur construït des del govern espanyol i interessat a continuar construint des de Vox". Una estratègia que, en paraules de Feijóo, està "dissenyada" pel PSOE i que "li va bé al senyor Abascal". "No tenim res a veure amb aquest tipus de pronunciaments, els lamentem profundament", ha rubricat.

Feijóo intervindrà en el primer debat sobre l'amnistia al Congrés

Tot això el dia d'abans de la primera votació sobre l'amnistia al Congrés dels Diputats, que demà acceptarà prendre en consideració la iniciativa presentada pel PSOE. El president del PP ha anunciat que ell intervindrà en el debat per oposar-se a "la llei que ha menyscabat més la Constitució espanyola" en 45 anys. "Amagar-me després d'aquesta barbàrie i d'aquest atropellament a la nostra democràcia seria covard", ha argumentat.

Feijóo ha insistit que l'amnistia és "corrupció política" perquè és "aconseguir el govern espanyol a canvi d'impunitat judicial", perquè implica "deteriorar les institucions per evitar una alternança política" i perquè "aquell que accepta la corrupció comet corrupció". I ha proclamat que "mai a cap país occidental" s'ha vist "amb tanta nitidesa" un "frau i una corrupció política".

També ha reconegut que els populars tenen "l'expectativa que Europa aturi" l'amnistia, ja que, en la seva opinió, "deixar sense efecte condemnes i sumaris, també de malversació de fons públics i de terrorisme" és "incompatible" amb els tractats i amb l'estat de dret de la Unió Europea.

Amb la reunió Sánchez-Feijóo en l'aire

El president del PP ha explicat que Pedro Sánchez encara no li ha trucat per fixar una data per a la seva reunió a la Moncloa, una trobada de la qual el líder popular es va assabentar a través dels periodistes. Tanmateix, ha deixat clar que si el president del govern espanyol el cita "per tenir una reunió amb un ordre del dia", hi acudirà per "parlar d'Espanya, no només sobre els assumptes que li puguin interessar al senyor Sánchez". Tanmateix, no creu que procedeixin "paperots de comissions de treball" entre el PSOE i el PP i afirma que el PP no és "ingenu" i sap que "l'objectiu de Sánchez és dir que parla amb els independentistes i que també parla amb el PP".

En la línia de les paraules de Cuca Gamarra la setmana passada, Feijóo considera que el president del govern espanyol "intenta blanquejar i homologar les reunions clandestines a Suïssa i a Brussel·les" i ha anunciat que demanarà informació sobre "els honoraris dels mediadors" que participen en les reunions del PSOE amb Junts i ERC.

Sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ha criticat que "cada vegada que hi ha un problema a Espanya", l'executiu espanyol parli de l'òrgan de govern dels jutges i ha titllat "d'acudit de mal gust" que "aquest govern espanyol li recordi a l'oposició que cal complir la Constitució". "Estem una mica farts que des del govern espanyol es manipulin, es controlin i s'envaeixin les institucions de l'Estat", ha conclòs, posant d'exemple el Tribunal Constitucional, la Fiscalia General de l'Estat, el CIS, el CNI o l'Agència EFE.

La polèmica entre Óscar Puente i Isabel Díaz Ayuso

Alberto Núñez Feijóo també s'ha pronunciat sobre la picabaralla que hi ha hagut aquest cap de setmana entre el ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Ha titllat el ministre de ser "una persona que no coneix els criteris mínims d'educació" i ha considerat que "aquest tipus de jocs i de criaturades" són "bastant ridículs". Ha lamentat que es perdi el temps "insultant des d'un ministeri a altres institucions, com la presidència de la Comunitat de Madrid o l'Ajuntament de Madrid" i ha censurat que hi hagi "persones que no estan a l'altura de la responsabilitat política que haurien d'exercir".