Les protestes contra l’amnistia a Ferraz, que continuen celebrant-se de forma ininterrompuda des de fa pràcticament un mes, han derivat cada vespre en una esperpèntica concentració nacionalcatòlica on es convida a resar el rosari “per Espanya”. L’entorn ultra a les xarxes socials esdevé la palanca que anima a sortir al carrer i participar en aquestes concentracions amb missatges com els que posen en relleu el paper important que té en aquest moment en la lluita contra l’independentisme català el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que impulsa accions judicials en el cas Tsunami orientades a evitar que els líders del Procés es puguin beneficiar d’una futura llei d’amnistia.

Un dels líders del rosari de Ferraz és el jove José Andrés Calderón, a qui aquesta setmana la policia espanyola ha interposat una multa pel fet d’haver organitzat la convocatòria sense els avisos pertinents davant de la delegació del govern espanyol a Madrid. A través de les xarxes socials, Calderón ha denunciat que ha estat multat “per resar” i ha animat a continuar amb la protesta els dies vinents. Altres usuaris li han donat suport fins al punt d’expressar que resar és molt necessari a hores d’ara, també per defensar el jutge del cas Tsunami: “Andrés s’ha de resar molt pel jutge García-Castellón, pot ser el salvador d'España”, li diu en un missatge al jove la usuària de X @florecicadabril, que es presenta com a biòloga.

 

 

El jove activista treu ferro a la multa que la policia li va posar dimarts per una concentració per a resar el rosari no comunicada: “El més important del que va passar ahir a Ferraz no van ser les multes ni l’actuació policial. El fonamental van ser les més de 1.000 persones que vam resar a la Verge Maria. Sense gens de por i pel bé d’Espanya. La veu de Déu es fa present a Ferraz. Continuem!” Des de fa unes setmanes, les protestes contra l’amnistia han perdut ressò. Els primers dies es van produir incidents i càrregues policials. Just quan es van anunciar els pactes del PSOE amb l’independentisme es va desfermar una ira descontrolada a Madrid aixecant les pulsions ultradretanes i les escorrialles del franquisme encara ben present a la capital espanyola.

Les protestes a Ferraz, per assetjar el PSOE, van ser sobretot impulsades per Vox i organitzacions satèl·lit com Revuelta o Noviembre Nacional, que continuen fent xup-xup a les xarxes. En els moments forts es van arribar a congregar 8.000 persones als entorns de la seu socialista. Es feien crides a una mobilització contínua, però a mesura que han passat les setmanes la protesta s’ha anat apagant, amb una participació escassa. Ara sembla haver obert un procés de fossilització amb els elements més retrògrads del moviment antiamnistia.

Aquest moviment nacionalcatòlic ha estat fins i tot criticat per un dels periodistes de capçalera dels ultres a Madrid, Federico Jiménez-Losantos. En el seu programa radiofònic ha criticat que es resi d'aquesta forma en públic i ha reclamat que la gent traslladi aquesta espiritualitat a l'àmbit privat.