Des de Vox, en els últims mesos han anat fent evidents els vincles que els uneixen amb el partit Fratelli d'Italia, que el passat mes de setembre va guanyar les eleccions italianes i la seva líder, Giorgia Meloni, es va convertir en presidenta del seu país a partir d'un pacte d'equilibri complicat entre forces ultres. Per això, abans que Meloni fos presidenta havia viatjat a Espanya per participar d'alguns actes electorals de Vox i viceversa, amb Santiago Abascal mostrant-li el seu suport inequívoc de cara als comicis de setembre. Ara, la seva relació fa una nova passa endavant i l'espanyol serà l'encarregat d'escriure el pròleg de la biografia de Meloni, Yo soy Giorgia, en la seva traducció al castellà. Segons publica el diari The Objective, els dos es van reunir durant el cap de setmana del 18 i 19 de febrer a Roma per acabar d'enfocar aquest pròleg. No es tracta d'una biografia nova, ja que la primera edició és del maig del 2021, quan encara faltava un any llarg perquè Meloni es convertís en la presidenta italiana, però sí que serà la primera traducció al castellà del llibre. 

Com no podia ser d'altra manera, es tracta d'un llibre en què l'autora explica en primera persona qui és, en què creu i com ha arribat tan lluny en la política, segons ella mateixa diu. Es remunta a la seva infantesa i explica la seva relació amb la seva família, també l'absència del seu pare, Francesco Meloni, que va morir el 2020 i que el 1996 va ser jutjat per l'Audiència de Palma després que el detinguessin a Menorca amb 1.500 quilos de hachís en un veler. La relació amb la seva filla era pràcticament nul·la d'ençà que aquesta era una nena, ja que va abandonar la seva família i se'n va anar a viure a les illes Canàries. Tal com explica en la seva biografia, tan sols es veien un cop a l'any, quan ella i la seva germana anaven a l'illa de La Gomera. 

La trajectòria política de Giorgia Meloni

En el llibre no només parla de la seva relació amb la família, que s'ha convertit en una de les bases del seu govern ultraconservador i contrari a la llei de l'avortament, per exemple, sinó també del seu pas per la política, per la qual assegura sentir una "passió visceral". Cal recordar que abans d'arribar a la presidència del Consell de Ministres, Meloni va ser diputada, ministra de la joventut en un dels governs de Silvio Berlusconi, presidenta del seu partit des de 2014 i presidenta de la formació d'extrema dreta Conservadors i Reformistes Europeus des del 2020

Després que Meloni guanyés les eleccions italianes del passat mes de setembre, Abascal va treure pit de la seva relació, celebrant el seu triomf i assegurant que "milions d'europeus tenen les seves esperances posades en Itàlia". "Meloni ha mostrat el camí per una Europa orgullosa, lliure de nacions sobiranes i capaces de cooperar per a la seguretat i la prosperitat de tots", assegurava en una piulada de matinada. En la festa anual de Vox, Viva 22, Meloni no es va poder desplaçar a Madrid per motius d'agenda, però va enviar un vídeo donant-los suport, com també va fer l'expresident dels Estats Units, Donald Trump.