Georgia Meloni, Mateusz Morawiecki. Viktor Orban, José Antonio Kast... tots aquests noms formen part del gran festival ultra que ha organitzat Vox per aquest cap de setmana a Madrid, però tots queden eclipsats pel nou cap de cartell, l'expresident dels Estats Units, Donald Trump. Amb aquest macroesdeveniment, anomenat Viva22,  el partit ultra vol tornar a fer una demostració de força després de la primera crisi interna de la història del partit, que ha acabat amb una de les seves principals figures, Macarena Olona, amb l'entrada vetada. Ha estat una setmana convulsa pel partit d'Abascal, que ha decidit fer un canvi d'estratègia i substituir Javier Ortega Smith per Ignacio Garriga com a secretari general del partit, i per tant número 2 de la formació. Trump, com Orbán o Meloni que encara gaudeix de la seva victòria a les eleccions italianes, no ha pogut viatjar fins a Madrid, i per això la seva participació consisteix en un vídeo dirigit als simpatitzants i que ha causat furor. Trump torna a estar a l'ull de l'huracà després dels escorcolls de l'FBI a la seva mansió per haver-se emportat informació confidencial de la Casa Blanca,  i està en plena campanya per a les eleccions al Congrés estatunidenc. 

"Vull començar donant les gràcies a Santiago Abascal per la feinada que fa en una situació complicada. Ens hem d'assegurar que protegim les nostres fronteres i impulsem una agenda conservadora. Espanya és un gran país i hem de fer que segueixi sent un gran país. Així que enhorabona a Vox pels missatges que transmeteu a la gent d'Espanya i del món. De nou, gràcies, Santiago i enhorabona per la teva gran tasca". Aquest és el missatge de Donald Trump que s'ha emès durant la festa ultra i que el partit ja ha compartit a les seves xarxes socials, traient pit de la intervenció de qui va ser president dels Estats Units fins a principis de 2021. En la seva breu intervenció, de menys d'un minut, Trump fa referència a la política antiimmigratòria d'Abascal i companyia, similar a la que ell defensa amb el Mur de Mèxic. 

30.000 inscrits pel festival d'ultradreta 

En total, més de 30.000 persones s'havien inscrit per participar de l'esdeveniment, tot i que en la primera jornada ahir dissabte, només un 10% hi va assistir. Amb tot, la jornada gran d'aquest esdeveniment era la d'aquest diumenge. Amb l'entrada, hi entrava una bracerola commemorativa i un llibre de fotografies que repassa la història de Vox des de 2018 amb la seva gran irrupció en la política nacional a les eleccions d'Andalusia. Des de l'organització consideren que ha estat un gran èxit que demostra que el partit està en "franc creixement i això ho demostra". Així ho ha defensat Jorge Buxadé, vicepresident del partit, tot i els últims problemes interns protagonitzats per Macarena Olona i Ortega Smith. "Aquest esdeveniment és la imatge de la unitat, de la il·lusió, de l'esperança. Vox és alegria i és el que volem portar al govern espanyol i a tots els municipis", ha dit el també eurodiputat.