La líder de l'ultradretà Germans d'Itàlia (FdI), Giorgia Meloni, va afirmar just després de conèixer els resultats de les enquestes a peu d'urna, que la dreta governarà "per unir a tots els italians" en les seves primeres declaracions després que el seu partit es convertís en el més votat del país, la qual cosa la portarà a ser la primera dona que governarà Itàlia. En la seva aparició aquesta matinada en un hotel als afores de Roma, Meloni va fer un discurs molt mesurat i sense tons triomfalistes, en el que va assegurar que la coalició de dretes, amb Lliga de Matteo Salvini i Forza Italia de Silvio Berlusconi, governarà "perquè els italians puguin estar orgullosos de ser italians". Segons els resultats amb un 96% escrutat, el FDI ha estat el partit més votat amb a prop del 26,3%, mentre que la coalició de dretes amb la Lliga i Forza Italia es col·loca en el 43%.

🔴 Giorgia Meloni guanya les eleccions d'Itàlia amb un 43% dels vots
 

📖 Així és el programa de Germans d’Itàlia, el partit de Giorgia Meloni
 

"Els italians han donat des de les urnes una indicació clara, i la indicació és per un Govern de centre dreta amb la guia de Germans d'Itàlia", va dir Meloni, que va deixar per més endavant una anàlisi dels resultats. Va assenyalar que és "temps que els italians tinguin novament un Govern que surt d'una indicació a les urnes i és alguna cosa amb el que tots tenen fer comptes". Va lamentar que hagi estat una campanya electoral "agressiva i violenta" i va assegurar que "Itàlia i la Unió Europea necessiten la contribució de tots davant de la situació complexa en la qual ens trobem".

Meloni vol "fer història"

També va manifestar la seva pena per les dades de l'abstenció, que van ser del 36 %, i va assegurar que el seu objectiu serà "reconstruir la relació entre l'Estat i els ciutadans". En un passatge del seu discurs més sentimental afirmo: "Per a nosaltres és una nit d'orgull, de rescat i de llàgrimes i abraçades, somnis i records, i és una victòria per als que ja no estan". Per a Meloni ha arribat el temps "de la responsabilitat si volem fer història". "Hem d'entendre la responsabilitat que ens han donat desenes de milions d'italians, no trairem aquesta gent".

El Govern demana respecte per als resultats

La ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, s'ha limitat a dir sobre el triomf de la ultradretana Giorgia Meloni en les eleccions generals celebrades a Itàlia que "cal respectar la democràcia". "Cal respectar la democràcia", ha dit la ministra portaveu del govern espnyol preguntada sobre la victòria de Meloni la seva arribada a un esmorzar informatiu del president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara.