20 ampolles de vodka i una de Lambrusco podrien fer saltar pels aires el govern d'Itàlia, que encara no s'ha format gairebé un mes després de les eleccions on va arrasar Giorgia Meloni i la resta de partits d'ultradreta. Un d'aquests partits que havien de formar part de la coalició de govern a Itàlia és Forza Italia, dirigit per l'incansable Silvio Berlusconi, de 86 anys. Les tensions entre ell i Meloni són cada cop més evidents i tot i les reunions entre els polítics per intentar reconduir la situació i poder formar govern com més aviat millor, aquestes no semblen donar el seu fruit. Si els seus caràcters ja feien complicada l'entesa, les últimes filtracions de declaracions de Berlusconi, en què presumeix de la seva amistat amb Putin i justifica la invasió d'Ucraïna, encara emboliquen més les seves negociacions, ja que, mentrestant, Meloni es dedica a alabar l'OTAN. Tal com es va saber ahir, Berlusconi presumeix d'haver reprès les relacions amb Putin, a qui considera un bon amic, i a les noves filtracions parla de fins a 20 ampolles de vodka "i una carta molt dolça", com a regal d'aniversari. La resposta de Berlusconi va ser a l'alçada: "una altra carta i ampolles de Lambrusco". 

Crítiques de Berlusconi a Zelenski 

Meloni ha respost taxativament a aquestes notes de veu que han transcendit en plenes negociacions per formar un nou govern, en el que participaran els tres partits ultres italians: els Fratelli, Forza Italia i la Lega. "Tinc la intenció de liderar un govern amb una línia de política exterior clara i inequívoca", avançant que exigirà lleialtat als ministres que conformin el seu executiu, sigui quin sigui el seu partit, ja que "Itàlia és, amb ple dret i amb el cap ben alt, part d'Europa i de l'Aliança Atlàntica. Qui no estigui d'acord amb aquest pilar no podrà formar part de l'executiu, Itàlia, amb nosaltres al govern, mai serem el punt dèbil d'Occident. La primera regla d'un govern polític que té un fort mandat dels italians és respectar el programa que els italians han votat", ha sentenciat Meloni 

En els nous àudios filtrats, corresponents a una reunió amb senadors del seu partit, tot i que des de Forza Italia es va intentar fer creure que eren paraules de feia anys, les declaracions encara són més greus i van més enllà dels regals que s'han intercanviat últimament, ja que critica a Volodímir Zelenski, president ucraïnès que compta amb el suport de tots els presidents i primers ministres de la Unió Europea. "Zelenski? Deixem-ho córrer, no vull dir el que penso", comença Berlusconi, aplaudit per alguns dels seus diputats, a qui demana discreció: "El 2014, a Minsk, Bielorrúsia, es va signar un acord entre Ucraïna i les dues noves repúbliques del Donbass per un acord de pau sense atacs mutus. Ucraïna va ignorar aquest tractat un any després i va començar a atacar les fronteres", relata Berlusconi en aquesta nota de veu, en les que també asseguren que van ser aquestes regions que van demanar a "Vladímir" que les defensés i, que tot i que ell, s'hi negava inicialment, va decidir dur a terme una operació especial". Aquesta visió de Berlusconi xoca de ple amb la que es comparteix a la resta d'Europa. 

Berlusconi vol suprimir el dret a l'avortament 

Amb tot, en les últimes hores, el seu partit ha presentat un projecte de llei per introduir la capacitat jurídica del fetus, fet que suposaria molts problemes legals per a les persones que vulguin interrompre el seu embaràs. Aquest projecte ja ha xocat amb el rebuig de l'oposició, ja que l'entenen com un atac al dret a l'avortament, que està regulat a Itàlia des del 1981 i que amb aquest govern ultra que s'està ultimant tot i les declaracions de Berlusconi podria estar en perill. Concretament, la seva intenció és modificar l'article 1 del codi civil, que preveu el reconeixement de l'adquisició de la capacitat jurídica de la persona des del moment del naixement i ampliar-lo a favor del fetus.