El líder de Vox, Santiago Abascal, ha estat ovacionat quan ha entrat a la plaça de Colón de Madrid per participar en la concentració convocada per Unión 78 contra els indults als presos independentistes.

En declaracions als mitjans, ha afirmat que la seva formació està a la plaça de Colón "sense cap mena de vergonya a cap tipus de foto" perquè més enllà de les "polítiques i les diferències" menors cal estar "junts". "La foto que avergonyeix tots els espanyols és la del govern de la nació fotografiat, governant i sostingut al poder gràcies als enemics d'Espanya, de l'ordre constitucional i de les llibertats, és a dir, del comunisme totalitari, el separatisme colpista i els terroristes", ha dit. 

Abascal demana la dimissió de Sánchez

Segons Abascal, "més aviat que tard la majoria dels espanyols expulsarà entre indignitat el president del govern del poder". "Sánchez és capaç de fer molt de mal, és important que tots els espanyols, per sobre de sigles polítiques, estiguem junts en aquesta plaça de Colón", ha sentenciat Abascal.

Per al president de Vox, els indults "són una traïció a tots els catalans que van patir el cop separatista i abandonats a mercè de l'separatisme, un acte de traïció a tots els espanyols respectuosos amb la legalitat i amb la Constitució que han de suportar com els polítics que han comès el pitjor acte de corrupció de la democràcia espanyola, el cop separatista de 2017, van ser posats en llibertat per una decisió arbitrària, il·legítima de el Govern d'Espanya".

El líder de Vox, ovacionat

Durant la concentració, Abascal ha estat ovacionat en múltiples ocasions. Alguns, fins i tot, l'han acomiadat al crit de "president".

La concentració, sense foto de les dretes

Convocats per la plataforma Unión 78, i secundats per la triple dreta, que ha evitat la fotografia, uns milers de persones han fet sentir la seva veu contra els indults als presos polítics. Hi havia gent, però no tanta. El que no hi han faltat han estat els ingredients habituals: ni els crits de “govern dimissió” ni les banderes franquistes amb l’àguila. Una altra partida guanyada per Abascal i perduda per Casado.

Ara fa dos anys, quan la triple dreta va anar a Colón contra la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat, la delegació del govern va xifrar l’assistència en 45.000 persones i l’organització en 200.000. Avui, en la cita contra els indults, gairebé la meitat: 25.000 segons la Policia Nacional. L'Ajuntament de Madrid, governat pel PP, eleva la xifra fins als 126.000.

Imatge principal: El líder de Vox, Santiago Abascal, a la manifestació de Colón / EFE