El líder de Vox, Santiago Abascal, ha acusat aquest dissabte el Partit Popular de "fer el joc" a l'esquerra, després que la formació d'Alberto Núñez Feijóo hagi exigit la dimissió del portaveu de Vox a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, arran de l'agressió al portaveu adjunt de Más Madrid, Eduardo Fernández Rubiño. "És tradicional que els socis de terroristes nacionals i internacionals es victimitzin", ha apuntat el president de Vox en un missatge a través de les xarxes socials, on ha afegit que "és desolador veure el PP fent-los el joc, sempre demanant perdó a l'extrema esquerra violenta i mentidera".

En el missatge, Abascal ha compartit una publicació de Vox a X, que carrega contra els partits que "s'escandalitzen pel xou de l'ampolla", però que, en canvi, "van callar quan Vox va patir llançament de llambordes, pals i pedres", denuncia. "Va demanar el PP la dimissió dels càrrecs de Podemos i PSOE quan van fustigar i van justificar aquesta violència contra candidats, càrrecs i simpatitzants de Vox?", qüestiona la formació d'extrema dreta.

Ortega Smith va protagonitzar aquest divendres una agressió contra un regidor de Más Madrid Eduardo Fernández Rubiño, enmig del ple de l'Ajuntament de Madrid. El dirigent de Vox va encarar-se contra Rubiño, llençant-li un plec de fulls i una ampolla, que va impactar a la cara del regidor. A conseqüència, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va exigir a Ortega Smith que lliurés la seva acta de regidor al Palau de Cibeles, en considerar que no estava "capacitat" per ocupar el càrrec. L'edil ultradretà, però, va negar-s'hi.

Traspassar línies vermelles

Per la seva part, el regidor de Más Madrid ha denunciat els fets que van tenir lloc al ple de l'Ajuntament de Madrid, assenyalant que Ortega Smith "va traspassar totes les línies vermelles" aquest divendres. Segons Rubiño, l'agressió "va suposar l'acte de més intimidació i de violència que jo he viscut els anys que porto en política, que ja en porto uns quants". En aquest sentit, ha acusat els membres de Vox de ser "pinxos amb vestit i corbata que ataquen la dignitat de les persones", encara que ha advertit que això no els "acovardirà" de fer la seva política.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!