El regidor de Más Madrid Eduardo Fernández Rubiño, que aquest divendres va ser víctima d'una agressió per part del dirigent de Vox Javier Ortega Smith, ha denunciat els fets que van tenir lloc al ple de l'Ajuntament de Madrid i ha carregat amb duresa contra el partit d'ultradreta. "Són pinxos amb vestit i corbata que ataquen la dignitat de les persones", ha afirmat en una entrevista a RNE, advertint que això no els "acovardirà" de fer la seva política. Així mateix, Fernández Rubiño ha assenyalat que Ortega Smith "va traspassar totes les línies vermelles" aquest divendres: "va protagonitzar l'acte de més intimidació i de violència que jo he viscut els anys que porto en política, que ja en porto uns quants".

El regidor de Más Madrid ha assegurat que no sabia si l'agressió verbal del portaveu municipal de Vox "passaria a ser física" perquè se li va acostar "amb una actitud increïblement violenta pròpia d'un pinxo de discoteca a les sis del matí". En aquesta línia, ha subratllat que els representants polítics, a més d'elaborar lleis, han de ser “un model de la societat amb una actitud exemplar”. "Per això és tan perillós el que vam viure ahir", ha reiterat. Segons Rubiño, es tracta d'un cas més d'aquesta "línia de punts" que recorre l'acció política de Vox constantment, "que implica posar a la diana permanentment les persones LGTBI des de les tribunes, per escampar discursos d'odi contra les persones vulnerables, per atacar qui pensa diferent o per deshumanitzar l'adversari". 

"És un partit que s'ha dedicat, per exemple, a dir que calia penjar de peus el president del govern espanyol, que ha sortit a manifestar-se amb grups ultres que porten esvàstiques als carrers d'aquest país demanant que no es reconegués el resultat de les eleccions generals 23 de juliol, i que efectivament, al final, acaben portant això també a una agressió d'intimidació", ha apuntat l'edil de Más Madrid. Precisament, sobre l'agressió, ha defensat que "és l'exemple que donen des de les institucions que òbviament legitima el que després passa als carrers". "Perquè si aquests anys hem vist com s'han incrementat les agressions contra les persones LGTBI, o hem vist com estem patint més delictes d'odi que mai, es deu precisament al fet que els pinxos que abans estaven repudiats per la societat, ara se senten legitimats", ha afegit.

La reacció d'Eduardo Fernández Rubiño

A pesar de l'agressió, Eduardo Fernández ha avisat que Vox "no els acovardiran". "Fa molts anys que suporto a Vox, i les institucions i nosaltres continuarem amb el cap ben alt perquè els coneixem perfectament, sabem què són, sabem què representen per a aquest país i sabem que això és exactament al que els espanyols van decidir plantar-se i parar a les urnes el 23 de juliol", ha assegurat.

Així, ha aprofitat l'ocasió per carregar contra el PP, recordant que si "els haguessin donat els números" després d'aquests comicis, hi hauria ministres de Vox al govern espanyol. "Vox és l'únic soci que té el senyor Feijóo, qui ha estat disposat a oferir carteres ministerials. Ortega Smith mateix aspirava a ser ministre d'Interior d'aquest país, aquest senyor que es comporta així volia estar als comandaments de la Policia del nostre país", ha denunciat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!