El portaveu de Vox a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, ha protagonitzat aquest divendres una agressió contra el regidor de Más Madrid Eduardo Fernández Rubiño, a qui ha llançat una ampolla a la cara, segons ha denunciat la formació. L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha exigit al regidor de Vox que lliuri la seva acta de regidor al Palau de Cibeles. "És un dia molt trist i és una agressió inacceptable", ha expressat davant dels mitjans de comunicació en finalitzar el Ple. Almeida considera que Ortega Smith "no està, en aquests moments, capacitat per representar el conjunt dels madrilenys". 

Cal recordar que fa tan sols tres mesos un regidor socialista, Daniel Viondi, va acabar dimitint en una situació semblant, després d'haver tocat la cara de manera amenaçadora a Almeida. A aquest fet s'hi han referit la líder de Más Madrid, Rita Maestre, i el de Más País, Íñigo Errejón, per reclamar la dimissió d'Ortega Smith. També s'han sumat a la petició de dimissió la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, o la líder del PSOE a l'Ajuntament madrileny, Reyes Maroto. 

L'agressió s'ha produït al final del ple ordinari al Palau de Cibeles, quan es debatia la moció presentada per Vox per rebutjar la moció de censura contra l'alcaldessa de Pamplona per donar l'alcaldia a EH Bildu. El portaveu de Vox ha posat en dubte que la família de la regidora socialista Adriana Moscoso hagués patit amenaces d'ETA, i li ha retret que, si era una víctima del terrorisme, fos capaç de defensar la moció a Pamplona com a "part del joc de la democràcia". 

En acabar la intervenció, Ortega Smith ha baixat del faristol i s'ha encarat amb Rubiño, segons la seva versió, perquè l'ha insultat. Amb els papers que duia, el regidor de Vox ha fet un gest violent i ha colpejat una ampolla d'aigua, que ha sortit disparada. La líder de Más Madrid, Rita Maestre, de seguida ha denunciat l'agressió i ha reclamat al regidor de Vox que demanés disculpes. Ortega Smith ha afirmat que demanaria perdó a Rubiño després que aquest li demanés perdó per les seves "paraules". Davant aquesta resposta, i després de reclamar al president del ple, Borja Fanjul (PP), que actués a favor de Rubiño —sense èxit—, els regidors de PSOE i Más Madrid han acabat abandonat el ple. El regidor afectat, però, ha pres la paraula abans de marxar per denunciar que "és vergonyós que es pugui fer una agressió com aquesta amb total impunitat".