El ministre de Foment i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha titllat de "reaccionari" el nou lema de Ciutadans. El lema, "Ordre i seguretat", forma part de la campanya que ha començat el partit d'Albert Rivera fa pocs dies, però ja ha aixecat crítiques des de diferents formacions polítiques. Ábalos, a més, ha lamentat aquest dissabte que Ciutadans "estigui en posicions d'ultradreta". "Van començar sent socialdemòcrates i ara competeixen amb Le Pen", ha etzibat el ministre.

Abans d'Ábalos ha intervingut el secretari d'organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, que ha carregat contra el govern de Quim Torra. Illa dona per fet que el president de la Generalitat "tornarà a cometre l'error de Puigdemont" en relació a la independència, i ha assegurat que l'executiu de Torra "no aguanta la comparació" amb el de Pedro Sánchez. 

"Reaccionari" i "Tendent a la ultradreta"

Crítiques a Ciutadans des del PSOE pel lema "Ordre i seguretat" que ha impulsat els darrers dies el partit taronja. Des dels socialistes espanyols consideren que es tracta d'un eslògan "reaccionari" i "tendent a la ultradreta". "Jo prefereixo ordre i progrés", ha assenyalat el secretari d'organització dels socialistes espanyols i ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha criticat la "competició" que tenen entre el PP i Cs per aconseguir un espai "on la majoria d'espanyols no s'identifiquen". 

Ordre i Seguretat Campanya ciutadans

La nova campanya de Ciutadans: "Orden y Seguridad" / Ciutadans 

De fet, Ábalos considera que el motiu d'aquesta posició és que els dos partits "estan desesperats" en veure que no tenen el poder. El ministre lamenta que utilitzin qüestions de seguretat i terrorisme per "fer electoralisme". "Quan no governen sempre treuen els mateixos temes, en canvi, nosaltres estem en un altre espai", ha reblat.

Les primàries del PP

El ministre de Foment ha carregat també contra el procés de primàries que va viure el Partit Popular, i que va acabar amb l'elecció de Pablo Casado com a nou president del partit. En aquest sentit ha criticat que "no s'hagi respectat" l'elecció dels militants que van escollir Sáenz de Santamaría. "Per una vegada que fan un procés de democràcia interna podrien haver-ho respectat", ha ironitzat Ábalos davant de les rialles d'una cinquantena de militants.

El ministre, que ha fet aquestes declaracions en un acte a Platja d'Aro, ha qualificat de "perillosa" la "deriva cap a posicions d'extrema dreta" que han pres tant Ciutadans com PP, i ha recordat que competeixen per un espai que a Espanya és "molt reduït".

El president Torra

Abans de la intervenció de José Luis Ábalos ha estat el torn del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, que ha criticat la "poca feina" que fa el govern de Quim Torra. En aquest sentit, Illa ha assegurat que l'executiu català "no aguanta" la comparació amb el de Pedro Sánchez. "En només dos mesos hem vist mesures efectives en temes territorials, d'immigració i tants altres", ha assenyalat.

En aquest sentit, el secretari d'organització del PSC ha tornat a demanar que s'obri una porta a pactar un "nou acord" entre catalans i que després sigui referendat pel conjunt d'espanyols. "Una nova manera de conviure i un nou encaix dins la Constitució", ha reclamat.