El comptador d'inscrits al Consell per la República ha passat de 40.000 inscrits a més de 45.000 en menys de 24 hores. Aquest augment de 5.000 persones inscrites coincideix amb la presentació del Consell ahir a Brussel·les

Concretament, aquest diumenge, 45.130 persones estan registrades al Consell per la República. L'òrgan es va posar en marxa aquest dissabte a Brussel·les amb l’acte de presentació encapçalat pels presidents Quim Torra i Carles Puigdemont. A la capital belga hi havia tanta expectació que es van haver de celebrar dues sessions arran de la gran afluència de públic.

A la presentació va traslladar-s'hi una àmplia representació del Govern, amb el vicepresident, Pere Aragonès, i representants dels grups parlamentaris de JxCat i ERC. També van viatjar a Brussel·les el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. Hi van intervenir els consellers a l'exili Clara Ponsatí i Toni Comín i es va llegir una carta de la presidenta del Parlament a la presó Carme Forcadell. 

L'acte va seguir amb el festival CityZen, amb més de 12 hores de Música per la llibertat, en què van actuar diversos grups catalans. 

La comissió executiva del Consell per la República

La comissió executiva del Consell per la República l'integren, a més de Puigdemont i Torra, els consellers a l’exili Comín, Ponsatí i Puig; la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el líder de Demòcrates, Toni Castellà; l'advocada Neus Tobisco-Casalas, i Meritxell Budó.