Gerard Quintana ha arribat a Brussel·les amb el temps just per actuar en les 12 hores de música per la llibertat que s’han convocat a la capital belga coincidint amb la presentació del Consell per la República. Però ho ha fet amb les idees molt clares i amb algunes de les cançons més emblemàtiques dels Sopa de Cabra, que han provocat l'entusiasme del públic. Acompanyat de Josep Thió, Quintana ha interpretat, entre d'altres, L'Empordà, Camins Si et quedes amb mi.

El cantant ha mostrat des de l’escenari la seva solidaritat amb Adri Carrasco, el membre del CDR exiliat a Brussel·les, que és a la sala Tentation, on se celebra el concert, treballant en l'organització.

Però també s'ha referit a la unitat de l'independentisme. Abans d’interpretar Camins, just la cançó que va compartir amb Carles Puigdemont al Teatre Coliseum de Barcelona, Quintana ha abordat el tema de la “tan difícil” unitat. “O estem junts o no estem”, ha advertit.

Així mateix, ha ironitzat dient que tocava parlar sobre la monarquia, quan ha anunciat Mai trobaràs el teu príncep blau. "És una peça que té més 30 anys, però ja es veia que això de la sang blava no molava", ha dit .

En acabar el concert de Quintana, els assistents l'han acomiadat amb crits d'"independència", que el cantant ha contestat amb un "Visca la terra!".

No ha estat, evidentment, l'única actuació amb referències polítiques. Germà Negre ha fet una adaptació belga d'El rei vol corona.

El concert, que ha començat a les 15 hores, continua amb actuacions d’El Petit de Cal Eril, Els Catarres i Valtònyc, entre d’altres, fins a completar les 12 hores.

Entre el públic, a primera hora s'hi ha presentat el president Carles Puigdemont una breu estona. Més tard, han estat el president Quim Torra i alguns dels consellers els que han vingut a comprovar l'ambient. Quan se n'ha anat, Torra ha hagut d'escoltar algun crit de "Buch dimissió", en referència al conseller d'Interior. També són a l'acte els consellers a l'exili Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

També en la presentació al matí del Consell per la República hi ha hagut actuacions musicals, amb Valtònyc i Lluís Llach, que ha interpretat Venim del nord, venim del sud. Dos cops.