Comença el divendres 30 de juny i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Trombes d’aigua i tempestes arreu de Catalunya

Aquesta nit, les grans trombes d’aigua i tempestes que s’han viscut a bona part del territori català han provocat inundacions i danys en diversos punts del país, especialment a la Catalunya Central. Aquest divendres continuarà el temps inestable a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu amb ruixats i tempestes que poden ser localment molt fortes. Per això, caldrà seguir extremant la precaució. En canvi, sol al Pla de Lleida, a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. 

2. Tercera nit d'aldarulls a França amb més de 400 detinguts

França viu la tercera nit consecutiva de grans aldarulls que protesten contra la violència policial després que un agent disparés de mort un noi de 17 anys quan va fugir d'un control. El govern ha desplegat 40.000 policies arreu del país i la nit ha acabat amb més de 420 detinguts, gairebé tots menors d’edat. S’han cremat cotxes, s’han saquejat comerços i s’han viscut greus enfrontaments a gairebé totes les grans ciutats del país.  

3. Puigdemont declara en el judici contra Buch

Avui, tercera jornada del judici contra l’exconseller Miquel Buch per haver donat escorta a Puigdemont. Està previst que en la sessió d’aquest divendres declari el president per videoconferència des de Waterloo a petició de la defensa. És el primer cop que un tribunal permet la declaració de Puigdemont sobre l'1-O i el seu exili. 

4. L'euríbor supera el 4% al juny: s'encareixen les hipoteques

L'euríbor trenca la barrera del 4% en taxa mitjana el mes de juny, la més alta dels últims 15 anys. Això vol dir que es tornaran a encarir les quotes per als hipotecats prop de 300 euros al mes. L'increment es deu principalment a les pujades de tipus d'interès aplicades pel Banc Central Europeu des de l'estiu passat per reduir la inflació.

5. Cap de setmana replet de festivals arreu del país

A partir d’aquesta nit i durant tot el cap de setmana, Catalunya s’inunda de festivals. Destaquen el Vida de Vilanova i la Geltrú, el Canet Rock, el Tramunfest a Sant Jordi Desvalls, el Poesia i + al Maresme, l’(a)phònica a Banyoles, Les nits de Barcelona a Pedralbes i el Grec.

A ElNacional.cat trobareu la guia completa de tots els festivals del país d’aquest estiu.